Gelekt document geeft mogelijke details Xbox 720 prijs

Door: Elmar Rekers | 18 juni 2012 10:24

Apps & Software

Een uitgelekt document van Microsoft lijkt mogelijke details prijs te geven over de opvolger van de Xbox 360. Deze Xbox 720, zoals de console in het document genoemd wordt, zou in 2013 moeten verschijnen.

Het Xbox-document dook onlangs op via website Scribd, maar is inmiddels offline gehaald. Het lijkt hier om een interne presentatie van Microsoft te gaan, waarin de toekomst van het Xbox-platform uitvoerig wordt besproken. Het document dateert overigens uit 2010 en claimt dat Microsoft zich richt op een prijsniveau van 299 dollar.

Zes keer krachtiger

De Xbox 720 zou zes keer krachtiger worden dan de Xbox 360, en Microsoft wil het apparaat gaan positioneren als het 'centrale entertainment-centrum' in de huiskamer. Daarnaast zou het apparaat Blu-ray ondersteunen en zal er een 3D-integratie aanwezig zijn voor het kijken naar 3D-films en het spelen van 3D-games.

Verder wordt in het document gesproken over de toepassing van SmartGlass en de implementatie van Xbox TV-apps. Deze applicaties zouden het mogelijk moeten maken om de Xbox daadwerkelijk te gebruiken voor het kijken naar tv-programma's en het opnemen hiervan. Het apparaat draait vermoedelijk op een aangepaste versie van Windows 8, zodat ontwikkelaars hier eenvoudig apps voor kunnen ontwikkelen.

Kinect 2

Naast een nieuwe Xbox werkt Microsoft volgens het document ook aan een vernieuwde Kinect-sensor. Deze Kinect 2 beschikt over een betere spraakherkenning en verbeterde ingebouwde camera's. Tevens lijkt Microsoft zogenoemde Kinect Glasses in ontwikkeling te hebben. Het betreft hier een bril met internetverbinding, die veel weg heeft van Google's Project Glass. Middels augmented reality krijgt de gebruiker informatie te zien over mensen en objecten in de omgeving.

Microsoft zelf heeft tot op heden nog altijd niets losgelaten over de opvolger van de Xbox 360. Als de documenten daadwerkelijk van het bedrijf afkomstig zijn, lijkt de Xbox 720 dus aanzienlijk meer te worden dan enkel een gameconsole. Een weg die de softwaregigant momenteel ook al deels met de Xbox 360 is ingeslagen.

0 Reactie(s) op: Gelekt document geeft mogelijke details Xbox 720 prijs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.