Gelekte foto’s tonen Nokia EOS met 41 megapixel-camera

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 06 juni 2013 10:52

Nieuws

Op een aantal uitgelekte foto’s is een nog onbekende smartphone van Nokia te zien. Het toestel draagt de werktitel Nokia EOS, draait op het Windows Phone-besturingssysteem en beschikt over een 41 megapixel PureView-camera.

Op woensdag lekte er al enkele foto’s van het toestel uit via de Chinese website WPdang, en donderdag wisten GSM Arena en ViziLeaks daar nog een groot aantal afbeeldingen aan toe te voegen. Het zou hier het eerste Windows Phone-toestel van Nokia betreffen dat voorzien wordt van een 41 megapixel-camera.

PureView 808

In 2012 lanceerde de Finse fabrikant ook al de PureView 808 (videoreview), een telefoon die hetzelfde aantal megapixels telt maar op het verouderde Symbian-besturingssysteem draait. Dat Nokia aan een Windows-telefoon werkt met dezelfde cameratechnologie, is al enige tijd bekend. Niet eerder was deze EOS-smartphone ook daadwerkelijk te zien.

De uitgelekte foto’s laten zien dat er een bijzonder grote cameralens is ingebouwd, die behoorlijk ver uit de behuizing steekt. Volgens de anonieme bron achter deze foto’s krijgt het toestel een 4,7 inch-beeldscherm (720p) en 32 GB aan geheugen. Volgens insiders zal Nokia de EOS-smartphone op 9 juli officieel aankondigen, waarna het toestel later dit jaar op de markt komt.

0 Reactie(s) op: Gelekte foto’s tonen Nokia EOS met 41 megapixel-camera

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.