Geosense 1.2

Door: robbin-ooijevaar | 04 juni 2010 12:27

Review

Windows 7 heeft een geïntegreerd platform voor positiebepaling aan boord. Softwareontwikkelaars kunnen dit platform in de toekomst inzetten om allerlei toepassingen te bouwen.

Navigatiesoftware is het bekendste voorbeeld, maar er zijn meer toepassingen denkbaar, zoals het opvragen van lokale verkeersinformatie, het weergeven van een actueel weerbericht en het aanpassen van beveiligingsinstellingen als u uw notebook buiten de deur gebruikt. Dankzij Geosense hebt u geen hardwarematige gps-ontvanger nodig om uw positie te bepalen. Het programma installeert een softwarematige gps-module, die technologie van Google gebruikt om aan de hand van uw ip-adres en wifi-gegevens uw locatie te bepalen. In de praktijk blijkt dit in veel gevallen bijna eng nauwkeurig te werken. Na de installatie van Geosense is de positiebepaling niet automatisch geactiveerd, u moet de functie eerst aanzetten via Configuratiescherm, Hardware en geluiden, Locatiesensoren en andere sensoren. Op de website van de makers kunt u een Google Maps-programmaatje downloaden dat gebruikmaakt van de Windows 7-positiebepaling. Hiermee kunt u controleren hoe nauwkeurig uw plaats op Aarde kan worden bepaald, zonder gebruik te maken van extra hardware.

Geosense gebruikt verschillende technieken om zonder hardwarematige gps-module toch een behoorlijk nauwkeurige positiebepaling te maken.

Geosense 1.2

Freeware

Taal Engels

Download 4~4,5 MB

OS Windows 7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Maker Rafael Rivera and Long Zheng

0 Reactie(s) op: Geosense 1.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.