GeoTag Security 1.0

Door: Robbin Ooijevaar | 23 juni 2011 14:54

Apps & Software

Met een gps rijdt iedereen tegenwoordig zorgeloos naar zijn bestemming. Wat veel mensen niet beseffen, is dat ook foto's steeds vaker automatisch worden voorzien van gps-coördinaten. Dit geldt vooral voor foto's die met cameramobieltjes zoals de iPhone worden gemaakt. Er zwerven inmiddels talloze foto's op internet met de exacte coördinaten van de locatie waar ze zijn gemaakt. Dat kan onschuldig zijn als het bijvoorbeeld om een natuurpark in Canada gaat, maar ook de coördinaten van uw huis kunnen op deze manier worden vastgelegd. Als u er zeker van wilt zijn dat de foto's die u op internet plaatst deze gegevens niet aan boord hebben, biedt GeoTag Security uitkomst.

Het is een ideaal programma als u foto's op een advertentiewebsite zet, als u iets rondstuurt via mail of platen in een online webalbum plaatst. Het programma zoekt naar foto's in een door u op te geven map en inspecteert de kiekjes op geografische informatie. Vervolgens worden deze gegevens vakkundig uit het afbeeldingbestand gesloopt, uiteraard zonder het fotobeeld aan te tasten. GeoTag Security toont het aantal foto's in de map en meldt of er gps-coördinaten zijn aangetroffen. Vervolgens kunt u de beelden saneren. Naast de gratis versie van GeoTag Security die u 'handmatig' op een aantal foto's loslaat, is er ook een betaalde versie. Hiermee kunt u via de knop Protect this folder een map in de gaten laten houden, zodat de gps-informatie automatisch uit nieuwe foto's wordt gestript.

GeoTag Security verwijdert de privacy­gevoelige gps-coördinaten uit uw foto's.

GeoTag Security 1.0

Freeware

Taal Engels

Download 2,2 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: GeoTag Security 1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.