Getest: 12 high-end smartphones

Door: Joris Peterse Joris | 23 augustus 2013 09:08

Apple

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12

Wil je een echte alleskunner om de mooiste plaatjes mee te schieten en games mee te spelen, plus een flink scherm dat foto's en video's helder, gedetailleerd en kleurrijk weergeeft? Kortom, wil je een smartphone waar je de komende jaren mee uit de voeten kunt? Dan betaal je daar geen zacht prijsje v

BlackBerry Z10

De BlackBerry-smartphones waren tot een jaar of twee geleden werkelijk niet aan te slepen. Vooral de mogelijkheid om gratis onderling berichten te sturen (pingen) maakte de smartphone populair onder jongeren, naast de andere trouwe zakelijke gebruikersgroep. Maar helaas konden de smartphones de laatste jaren niet meer opboksen tegen iPhones en Android-telefoons die met WhatsApp het pingen overbodig maakte. Een nieuwe versie van smartphone en besturingssysteem lieten te lang op zich wachten.

Deze nieuwe Z10 (zonder fysiek toetsenbord) is sinds begin 2013 verkrijgbaar. Het toestel voelt en oogt elegant en de applicatiewinkel biedt aardig wat apps (die makkelijk van het Android-platform konden worden overgezet). Deze apps zijn echter kwalitatief nog niet optimaal en ook de accuduur is bij lange na niet zo goed als dat we gewend zijn van BlackBerry-smartphones.

Toch mag gezegd worden dat de makers uitstekend werk hebben afgeleverd en dat de smartphone er echt mag wezen, qua werking van het besturingssysteem, specs en uiterlijk. Vooral websites laden in de browser gaan razendsnel. Maar of het genoeg is om oude tijden te doen herleven ... dat betwijfelen we.

Klik hier voor de volledige BlackBerry Z10 review.

(Review op persoonlijke noot redacteur)

Het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry is even wennen.

BlackBerry Z10

Prijs los toestel € 599,-

Besturingssysteem BlackBerry 10

Eigenschappen 13 x 6,6 x 0,9 cm, 138 gram

Pluspunten

Elegant ontwerp

Vlotte werking

Minpunten

Accuduur

BlackBerry-internet nodig voor 3G

Levensduur BlackBerry onduidelijk

SCORE 7/10