Getest: 9 Android-sticks

Door: Maikel Dijkhuizen | 20 juli 2013 08:07

Apps & Software

Smart tv's zijn al enkele jaren in opkomst. Ook niet zo gek natuurlijk, want met zo'n moderne beeldbuis surf je vanaf de bank op internet en er zijn tal van leuke apps beschikbaar. Maar wat als je een internet-loze televisie hebt? Dan biedt een Android-stick mogelijk uitkomst. Wij gingen aan de slag met negen Android-sticks die je oude tv omtoveren tot een moderne smart tv!

Een Android-stick is een klein apparaatje dat je aansluit op de hdmi-ingang, waarna je toegang hebt tot Android en internet. Je speelt hiermee moeiteloos mediabestanden af en je voegt allerlei leuke apps toe aan je tv, zoals Uitzending Gemist, YouTube, Angry Birds en XBMC.

Groot aanbod

Vooral vanuit China zijn er steeds meer fabrikanten die zogeheten Android-sticks uitbrengen. Deze compacte apparaatjes hebben een krachtige processor en zijn speciaal ontworpen om het mobiele besturingssysteem naar de woonkamer te brengen. Ze bieden onder meer internettoegang via wifi en mediaspeler-functies. Via DLNA stream je zelfs mediabestanden via het netwerk.

Maar welke Android-stick is nou de aanschaf waard? Je ziet het in onderstaande test van negen Android-sticks.