Gladinet Cloud Desktop Starter Edition 3.2

Door: Robbert Brus | 01 november 2011 15:51

Apps & Software

Er zijn veel diensten waar u een paar gigabyte aan data online kwijt kunt, maar stuk voor stuk hebben ze allemaal hun voor- en nadelen. Zou het niet gemakkelijk zijn om al deze clouddiensten samen als een netwerkschijf op de computer te gebruiken?

Met Gladinet Cloud Desktop Starter Edition kunnen clouddiensten worden toegevoegd en vervolgens als een netwerkschijf worden benaderd. In deze netwerkschijf krijgt elke dienst een eigen map waar u met Windows Verkenner gewoon doorheen kunt bladeren. Met de betaalde versie kunnen er ook automatisch back-ups van uw lokale mappen en bestanden worden gemaakt en is er de mogelijkheid voor synchronisatiemappen.

Installeren en configureren

Hoewel de website van Gladinet doet vermoeden dat het alleen om een betaald programma gaat, is er ook een gratis variant (Starter Edition) met beperkte mogelijkheden. Beperkingen bevinden zich hoofdzakelijk in extra functies. Kies dus bij het downloaden voor de gratis Starter Edition, en na de installatie nogmaals voor de gratis variant. Indien gewenst kunt u zich daarna registreren, maar dat is niet verplicht. Klik op de knop Add My Cloud Storage Account, kies uw clouddienst en vul uw inloggegevens in. Vanaf nu kunt u via de Windows Verkenner uw clouddienst als netwerkschijf benaderen. Nog een dienst toevoegen? Klik op het uitklapvenster en kies Cloud Drive. Klik op Mount Virtual Directory en voer de voorgaande stap nog eens uit.

Maak van uw cloud een netwerkschijf.

Conclusie

Gladinet Cloud Desktop Starter Edition is een goed programma waarmee u gemakkelijk clouddiensten samenvoegt. U hoeft nooit meer te uploaden via de browser of met behulp van vage programma's, maar doet het gewoon via de Verkenner.

Gladinet Cloud Desktop 3.2.761

Freeware

Taal Engels

Download 15,5 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Clouddiensten in één tool

Gemakkelijk in gebruik

Minpunten

Website is vrij onduidelijk

Accounts worden onthouden na verwijdering

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Gladinet Cloud Desktop Starter Edition 3.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.