Goedkope BlackBerry met fysiek toetsenbord duikt op

Door: Elmar Rekers | 06 mei 2013 08:25

Apps & Software

Er zijn afgelopen weekend enkele foto’s en details online verschenen van een goedkope BlackBerry-smartphone met fysiek toetsenbord. Vermoedelijk gaat het hier om de BlackBerry R10 waar al enkele weken geruchten over gaan.

De R10 lijkt een goedkopere versie te zijn van de BlackBerry Q10, een toestel dat binnenkort op de Nederlandse markt moet komen. Net als de Q10 zit er op de R10 een fysiek QWERTY-toetsenbord, maar de behuizing doet minder hoogwaardig aan.

Specificaties BlackBerry R10

Met 3,1 inch is het beeldscherm van de R10 even groot als dat van zijn duurdere broer. Ook hier is volgens de bron een resolutie van 720 x 720 pixels aanwezig. In plaats van een 8 megapixel-camera is er een 5 megapixel-sensor ingebouwd, en de opslagcapaciteit is teruggeschroefd van 16 naar 8 GB. Wel is er weer 2 GB werkgeheugen aanwezig, zo claimt de bron.

BlackBerry heeft het nieuwe toestel nog niet aangekondigd, dus wat er voor de R10 betaald moet worden blijft vooralsnog onduidelijk. Verwacht wordt dat de Canadese fabrikant het toestel in juni zal onthullen tijdens zijn jaarlijkse conferentie. Hiermee zal, na de Z10 (review) en de Q10, het derde toestel met het BlackBerry 10-besturingssysteem een feit zijn.

0 Reactie(s) op: Goedkope BlackBerry met fysiek toetsenbord duikt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.