Goedkopere Mi-light wifi-lampen met kneuterige app

Door: Rens Blom | 28 maart 2017 15:07

Review

Slimme lampen die via wifi te bedienen zijn, winnen aan populariteit. Het licht aan- en uitdoen en eventueel ook wisselen tussen kleuren is leuk, en gaat via handige apps. Maar zulke verlichting heeft een prijskaartje. Mi-light is een goedkopere keuze die niet zonder minpunten blijkt te zijn.

Mi-light

Mi-light is een goedkopere keuze die niet zonder minpunten blijkt te zijn.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Scherp geprijsd
  • 16 miljoen (mooie) kleuren
  • Minpunten
  • Houtje-touwtje instelproces
  • Slechte applicatie(s)
  • Niet zo’n hoge lichtopbrengst
  • Geen koppeling met smart home-producten en -diensten

De lampen worden gemaakt door Limitless Designs, dat ze via een licentiemodel verkoopt aan Mi-light en andere partijen als EasyBulb. Mi-light is dus geen op zichzelf staand merk als Philips Hue.

Opletten bij het instellen

Het installeren van de forse Mi-lights gaat via een hub die je via een usb-kabel aansluit op het stopcontact. Wanneer je de lampen in de armaturen gedraaid hebt, prik je met een naald in een gaatje in de hub om een verbinding tot stand te brengen. Vervolgens koppel je het geheel aan de Mi-light-app of een los verkrijgbare afstandsbediening en kun je aan de slag. Het installatieproces voelt nogal houtje-touwtje aan, mede door de goedkope hub en het feit dat er verschillende generaties hubs, lampen en apps zijn die niet onderling compatibel zijn.

Brakke app

De gratis Mi-light 3.0-apps voor Android (4.3+) en iOS (7.0+) bieden genoeg ruimte voor verbetering. Regelmatig lopen ze vast bij het openen, duurt het seconden voordat er verbinding is met de hub en krijgen we foutmeldingen op de achtergrond. Verder ogen de apps gedateerd en niet intuïtief, en zijn ze niet in het Nederlands te gebruiken. Positieve punten zijn de snelle reactietijd bij het aan- en uitzetten van lampen en het wisselen tussen kleuren en de vele instellingen.

Smart-home-diensten als IFTTT worden helaas niet ondersteund, producten als Amazon Echo ook niet.

Licht is wel uitstekend

De ledverlichting laat gelukkig wél een goede indruk achter. Beide Mi-light-lampuitvoeringen bieden mooie kleuren die goed in elkaar overgaan en zowel warme als koele tinten kunnen weergeven. Voor wit geldt hetzelfde; dat kan bijvoorbeeld gezellig warm. De maximale lichtopbrengst valt met 350 Lumen (E14-lamp) en 550 Lumen (E27-lamp) wel wat tegen – concurrenten halen tot 800 Lumen.

Conclusie

De door ons geteste Mi-lights zijn met 15 (E14-fitting) en 24 euro (E27-fitting) de helft goedkoper dan de bekende concurrenten. Dat is een groot voordeel, maar de bezuinigingen zijn duidelijk zichtbaar en maken de lampen minder gebruiksvriendelijk. Mi-light is daarom vooral leuk voor de hobbyist.

De producten voor deze review zijn beschikbaar gesteld door milights.nl.

0 Reactie(s) op: Goedkopere Mi-light wifi-lampen met kneuterige app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.