Google brengt Nest Hub naar Nederland

Door: Martin Gijzemijter | 08 mei 2019 00:40

Nest Hub
Nieuws

De Google Home Hub is al enige tijd in Nederland verkrijgbaar, maar niet via de officiële kanalen van Google. Het bedrijf heeft lange tijd gewacht met het releasen van het apparaat in Nederland, maar tijdens het I/O evenement kondigde Google aan dat de Nest Hub, zoals het apparaat vanaf nu zal gaan heten, ook officieel in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

De nieuwe naam van de slimme assistent heeft alles te maken met het feit dat Google z’n hardwaredivisies Google Home en Google Nest heeft samengevoegd. Het bedrijf neemt overigens geen halve maatregelen, want je kunt de Nest Hub nú al bestellen via de site van Google. De hub, met een display van 7-inch gaat in Nederland 129 euro kosten en zal vanaf 28 mei worden geleverd. De naamsverandering betekent overigens niet dat het ook gaat om een nieuw apparaat, de Nest Hub is exact hetzelfde als de Nest Home die reeds (voor hogere prijs en niet via de officiële kanalen) in ons land verkrijgbaar was.

Google Nest Hub Max

Naast het feit dat de Nest Hub naar Nederland komt, had Google nog een andere interessante onthulling op het gebied van de Hub, namelijk de komst van de Nest Hub Max. Dit is een grotere versie van de Nest Hub met een display van 10 inch en een ingebouwde camera, waardoor ook videobellen mogelijk is met het apparaat. Het prijskaartje ligt met 229 dollar een stuk hoger, maar daar hoeven we ons in Nederland voorlopig geen zorgen over te maken. Net als de Google Home Hub destijds, zal de Nest Hub Max niet in Nederland worden uitgebracht. In de Verenigde Staten verschijnt hij in de zomer van dit jaar, wanneer wij ervan kunnen genieten is nog niet bekend. Al voorspellen we dat het niet lang zal duren voordat we het apparaat ook nu weer via de niet-officiële kanalen zullen zien verschijnen.

Nest Hub Max

0 Reactie(s) op: Google brengt Nest Hub naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.