Google doet 'onveilig' Windows in de ban

Door: ernst-jan-hamel | 01 juni 2010 17:13

Apple

Het gebruik van Windows door Google-medewerkers wordt sinds de Chinese hackaanval uitgefaseerd. Werknemers mogen nu kiezen tussen Mac of Linux.

Sinds januari, toen Google via een lek in Internet Explorer door Chinese hackers werd aangevallen, wordt Windows op Google-kantoren zo goed als verboden. Nieuwe medewerkers mogen alleen nog maar kiezen tussen Mac of Linux.

"We doen niet meer aan Windows. Het is een securitymaatregel", zegt een anonieme Google-medewerker tegen de Financial Times. "Veel mensen hebben [Windows] pc's verlaten en kiezen Mac OS", zegt een ander.

Toestemming van de CIO

Willen medewerkers dan toch per se Windows, dan moeten ze bij de CIO aankloppen voor toestemming. Het Windows-beleid zou minder streng zijn voor laptops dan voor vaste pc's.

Google heeft wereldwijd circa 20.000 mensen in dienst. De Windows-maatregel zou volgens de Financial Times alleen gelden voor nieuwe medewerkers, hoewel veel medewerkers sinds de China-hack ook vrijwillig zijn overgestapt. "Veel mensen gebruiken Macs voor de veiligheid", zegt een anonieme werknemer.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google doet 'onveilig' Windows in de ban

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.