Google en ASUS lanceren Nexus 7 in Nederland

© PXimport

Google en ASUS lanceren Nexus 7 in Nederland

Geplaatst: 4 september 2012 - 05:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

De Nexus 7-tablet van Google en ASUS is vanaf dinsdag verkrijgbaar in Nederland. Het betreft hier de versie met een opslagcapaciteit van 16 gigabyte. De tablet krijgt zoals verwacht een prijskaartje van 249 euro opgeplakt.

De Nexus 7 is de eerste tablet die Google binnen zijn Nexus-lijn lanceert. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze tablet een 7 inch-scherm (1280 x 800 pixels). Het apparaat draait op een Tegra 3 quadcore-processor en beschikt over 1 gigabyte aan RAM.

Verder is er aan de voorzijde een 1,2 megapixel camera te vinden voor het voeren van video-gesprekken en ondersteunt de Nexus 7 zaken als wifi, nfc, gps en bluetooth. Een model met 3G-ondersteuning is niet beschikbaar. De tablet weegt tot slot 340 gram en is 10,5 millimeter dik.

Android 4.1 Jelly Bean

De Nexus 7 wordt geleverd met een kale versie van Android 4.1 (Jelly Bean). Het nieuwe besturingssysteem biedt volgens Google onder meer verbeterde notificaties en snellere prestaties ten opzichte van voorganger Ice Cream Sandwich. Voor het internetten op de tablet wordt Googles eigen Chrome-browser meegeleverd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten