Google Glass-gebruiker uit bios gehaald en verhoord

Door: henk-jan-buist | 22 januari 2014 10:35

Nieuws

Een man die met zijn echtgenote de Tom Clancy-film 'Jack Ryan: Shadow Recruit' aan het kijken was, is na een uur uit de zaal gehaald. Hij had namelijk Google Glass op zijn neus. De Glass-versie was een bril op sterkte en stond uit.

De bioscoopketen AMC, de Amerikaanse evenknie van Pathé, heeft een Google Glass-gebruiker uit de zaal geplukt uit angst dat hij illegaal de film aan het opnemen was. Vervolgens werd Homeland Security erbij gehaald om de filmbezoeker te verhoren. De immigratieafdeling ICE van de ministeriële dienst verdedigt onder meer copyrightwet DMCA, en heeft daarmee een deel van de taak die vroeger aan de FBI was voorbehouden overgenomen.

Cyberbril op sterkte

De man die uit de zaal is verwijderd heeft Google Glass op sterkte, waardoor hij de bril op zijn neus heeft, zelfs als deze is uitgeschakeld. Nadat Homeland Security had bevestigd dat de bril uitstond, zijn hij en zijn vrouw weer vrijgelaten. Het filmtheater zegt in een verklaring 'fan' te zijn van technologie, maar tekent daarbij aan dat het gebruik van Glass in een bioscoop 'ongepast' is.

Filmbranchevereniging MPAA omschrijft Google's cyberbil als een 'belangrijke bedreiging die kan leiden tot diefstal'. De branchevereniging is overal aanwezig om piraterij aan te pakken, zo ook in de lokale AMC waar de Glass-gebruiker zat. De MPAA-vertegenwoordiger heeft vervolgens Homeland Security verwittigd.

Bron; Webwereld.nl

3 Reactie(s) op: Google Glass-gebruiker uit bios gehaald en verhoord

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 januari 2014 12:05 Anoniem
  "PAA omschrijft Google's cyberbil als een" ik denk dat dat cyberbril moet zijn ;-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 januari 2014 16:24 Oscar
  Een bioscoop in Nederland zou denk ik het zelfde reageren, Die design brillen zijn wel modieus, maar als ze maar wat (in het schemerlicht van het bioscoopscherm) lijken op een Google Glass bril, krijg je gegarandeerd een hoop gedoe, en tegen de tijd dat het misverstand is uitgelegd of opgelost, is de voorstelling waar je voor kwam, al lang weer afgelopen, en je gezellig geplande avondje verpest. Door al dat gedoe. Want de andere bioscoop bezoekers hebben wel allemaal gezien, dat je door de beveiliging met nodige machtsvertoon werd meegenomen, maar, zien niet dat je ruim na afloop van de film, de inmiddels lege bioscoop als onschuldig persoontje had verlaten. En naar restitutie van het bioscoop kaartje kun je dan ook nog fluiten, omdat ze vinden dat je zelf aanleiding zou hebben gegeven tot het misverstand, door het dragen van een design bril die nogal leek op een Google Glass bril. Dat is helaas de praktijk,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 januari 2014 08:55 Anoniem
  Lachwekkend dat hier dan als relevant artikel gemeld wordt dat blackberry weer met toetsenborden gaat werken. Glass is geen blackberry en heeft geen toetsenborden….

  On topic: die Google glass is volgens mij gedoemd te floppen. De samenleving is er nog lang niet op ingericht. Niet alleen wat bioscopen betreft, maar ook bijv. in het verkeer, in winkels, etc.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.