Google Home en bluetooth: dit kun je ermee

Door: Wesley Akkerman | 13 maart 2020 09:38

How To

De Google Home- en Google Nest-speakers staan niet bekend om hun geluidskwaliteit. Daarom is het goed om te weten dat je ze kunt koppelen aan bluetoothspeakers. Zo gaat de geluidkwaliteit van je slimme omhoog, terwijl je ondertussen de bluetoothspeaker met je stem kunt aansturen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat precies voor elkaar krijgt.

Je kunt verschillende slimme speakers en het smart display van Google koppelen aan bluetoothspeakers die je waarschijnlijk gewoon thuis hebt staan. Als je de Google Home-applicatie opent op je smartphone, dan ga je op zoek naar het Google Home- of Nest-apparaat dat je wil koppelen aan de externe luidspreker. Als je de speaker opent door erop te tappen, dan zie je rechts bovenin een tandwielicoon staan. Tap daar ook op en scrol op de volgende pagina naar beneden totdat je het kopje Standaard muziekspeaker tegenkomt. Als je daar vervolgens op tapt, dan zie je de optie staan voor het koppelen met een bluetoothspeaker.

Ga nu naar je bluetoothspeaker, zet hem aan (misschien moet je eerst een stekker in het stopcontact doen) en schakel de zoekmodus in, zodat beide apparaten elkaar kunnen vinden. Op je telefoon zie je als het goed is de speaker staan die je net in die modus gezet hebt. Als je nu op de speaker in kwestie tapt, dan zal de Google Home-applicatie de installatie voltooien.

Google Home review

Geluid afspelen via bluetoothspeaker

Als het instellen correct verlopen is, dan zal de Google Home- of Nest-speaker voortaan het geluid doorsturen naar de bluetoothspeaker, wanneer die beschikbaar is. Die is natuurlijk alleen beschikbaar wanneer de speaker ingeschakeld is, dus de kans is groot dat je die handeling iedere keer handmatig moet verrichten. De Home-speaker kan dat helaas niet voor je doen. Je kunt nu nog steeds stemcommando’s opdreunen tegen de Home speaker en zodoende bijvoorbeeld het geluid of de muziek veranderen van de bluetoothspeaker.

Google Home als bluetoothspeaker gebruiken

Wist je trouwens dat je je Google Home- of Nest-speaker ook als bluetoothspeaker kunt gebruiken? Handig voor wanneer er iets met het netwerk is of als je ergens bent waar je geen toegang hebt tot wifi. Door wederom het tandwieltje van de Home-speaker te selecteren en vervolgens naar Gekoppelde bluetooth-apparaten te gaan, kun je de koppelingsmodus activeren. Dan moet natuurlijk ook de bluetoothverbinding op je smartphone ingeschakeld staan. Is dat het geval, dan kun je beide apparaten koppelen en muziek dus ook via bluetooth afspelen.

0 Reactie(s) op: Google Home en bluetooth: dit kun je ermee

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.