Google kraakt 'kletspraat' over Google Glass

Door: chris-koenis | 22 maart 2014 10:00

Apps & Software

Google voelt zich geroepen om te reageren op de kritiek op Google Glass. Het bedrijf doet veel van de veroordelingen omtrent privacy en afleidingsgevaar af als mythe.

Hoewel gevleid door de aandacht die Google Glass krijgt, ziet Google zich genoodzaakt om wat fabeltjes over de cyberbril uit de wereld te helpen. Nee, Google Glass filmt niet voortdurend. Nee, Google Glass leidt niet af van de realiteit. En nee, Google Glass betekent niet het einde van het tijdperk privacy. "Mythes kunnen leuk zijn, maar ook verwarrend of verontrustend", aldus het bedrijf op zijn Google+ pagina.

Daar heeft Google een top 10 aan fabeltjes over Google Glass opgesteld. Veel van de zorgen over de afleiding die augmented reality kan veroorzaken -bijvoorbeeld in het verkeer- worden afgedaan als opgeblazen argumenten. De zorgen omtrent privacy, en dan met name de angst dat een Google Glass voortdurend filmt en geluidopnames maakt, zijn eveneens gechargeerd. "Er zijn vandaag de dag meer camera's dan ooit te voren. Over tien jaar zullen dat er zelfs nog meer zijn, met of zonder Glass", schrijft het bedrijf.

Spioneren kan beter

Daarnaast is de omstreden cyberbril niet alleen voor geeks en kapitaalkrachtigen, kan deze geen gezichten herkennen, zijn de ogen van de drager niet voortdurend bedekt en is Glass bovendien nog lang niet uitontwikkeld. In één van de mythes gaat Google ook nog even scherp in op Google Glass als surveillance-apparaat.

"Als een bedrijf een geheim spionageapparaat zou ontwerpen, dan zouden ze Google Glass overtreffen. Laten we eerlijk zijn: als iemand je stiekem wil opnemen, dan zijn er veel, veel betere camera's beschikbaar dan eentje die je opzichtig op je gezicht draagt en elke keer oplicht als je een spraakcommando geeft of op een knop drukt."

De evolutie van Google Glass tot dusver

(Afbeelding via Google)

2 Reactie(s) op: Google kraakt 'kletspraat' over Google Glass

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 maart 2014 23:38 Anoniem
  Hoe harder ze ontkennen, hoe ongeloofwaardiger ze worden.
  Ze zien hun gouden handel instorten, en dat willen ze voorkomen.
  Google=foute boel!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 maart 2014 08:54 Anoniem
  Welke handel? Die van een product waar ze al jaren aan werken maar nog geen stuiver heeft opgeleverd (en ook geen stuiver gaat opleveren dit jaar of volgend jaar)?
  Ze hebben gelijk; spionagebrillen bestaan al 10 jaar. Als je wilt spioneren gebruik je die wel.
  Jij daarentegen blaat maar wat omdat je het niet zo op Google hebt. Doe dat voortaan lekker in de kroeg.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.