Google onthult Android 4.0

Door: maarten-de-kwaadsteniet | 19 oktober 2011 14:28

Apps & Software

Google heeft vannacht de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem onthuld: Android 4.0 (codenaam Ice Cream Sandwich). Het OS is zowel geschikt voor tablets als voor smartphones. Tevens onthulde Samsung het nieuwe Android4.0-vlaggenschip: de Galaxy Nexus.

Android 4.0 heeft een aantal nieuwe mogelijkheden, waaronder Android Beam. Deze functie maakt gebruik van de NFC-chip in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Nexus, waarmee niet alleen betalingen kunnen worden gedaan, maar ook contactinformatie en filmpjes kunnen worden uitgewisseld. Daarbij heeft Android 4.0 het zogenoemde Face Unlock, waardoor u uw toestel kunt ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Gebruikers van het OS kunnen verder offline in hun Gmail-account rondstruinen.

Ook is de camera-app volgens Google verbeterd. Google levert daarnaast standaard een fotobewerker bij Android 4.0, waardoor het op een Android-smartphone mogelijk is om minder geslaagde foto's gelijk een beetje op te vijzelen.

Galaxy Nexus

Android 4.0 is als eerste beschikbaar zijn op de Samsung Galaxy Nexus, die ook vannacht is onthuld. Deze smartphone zal in december beschikbaar zijn in Nederland. Samsung heeft er in ieder geval alles aan gedaan om Android 4.0 volledig te benutten. Zo heeft de Samsung Galaxy Nexus een HD Super Amoled-scherm van 4,65 inch dat een resolutie van 1280 bij 720 mogelijk maakt, een dualcore-processor op 1,2 GHz voor multitasking en ondersteunt de telefoon het ontgrendelen via gezichtsherkenning.

Daarbij heeft Samsung aan het design gedacht. De smartphone is 8,9 mm dun op het dikste punt en slechts 4,29 mm op het dunste. Samsung laat weten de Galaxy Nexus te lanceren voor een adviesprijs van 649 euro.

Bron: Digitallife.nl

0 Reactie(s) op: Google onthult Android 4.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.