Google repareert wifi-bug in Android na 2,5 jaar

© PXimport

Google repareert wifi-bug in Android na 2,5 jaar

Geplaatst: 22 november 2012 - 12:42

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Elmar Rekers

Een netwerkbug in Android zal na ruim 2,5 jaar dan eindelijk verholpen worden door Google. Het probleem, waarbij gebruikers geen verbinding kunnen maken met sommige wifi-netwerken, zat in Android genesteld sinds versienummer 2.1.

De eerste klacht over de wifi-bug kwam twee jaar, zes maanden en 23 dagen geleden bij Google binnen. De internetgigant heeft vandaag voor het eerst laten weten dat er aan een oplossing gewerkt wordt.

Door de bug hebben sommige Android-gebruikers problemen met de aanmelding op wifi-netwerken die via een browserportaal lopen. Deze is in zo’n geval niet te bereiken, waardoor het voor de gebruiker dus onmogelijk is om een internetverbinding tot stand te brengen via het netwerk.

Broncode

Google heeft onlangs Android 4.2 gelanceerd, maar deze nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem bracht nog geen oplossing voor de bug. Google laat nu weten dat het de broncode van Android heeft aangepast, waardoor de volgende grote release van Android dan eindelijk het probleem uit de wereld zal helpen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten