Google start verkoop e-books in Nederland

Door: Elmar Rekers Elmar | 18 juli 2013 08:07

Apple

Google is woensdagavond begonnen met het verkopen van e-books via de Nederlandse Play Store. Dat maakt de internetgigant bekend op Google+. De digitale boeken zijn te lezen op smartphone, tablet en pc.

“Nederlandse lezer kunnen gaan genieten van boeken op Google Play”, zo schreef Google woensdag op Google+. “In de komende uren maken we deze geleidelijk beschikbaar.” Hiermee bevestigt het bedrijf de geruchten die al enkele maanden rondgaan over een Nederlandse lancering van de service.

Google claimt dat ze met de Play Store de grootste e-book-winkel ter wereld in handen hebben. Google maakt het voor gebruikers mogelijk op de boeken te lezen via een browser en middels apps voor Android en iOS. Ook zijn de aangekochte boeken over te zetten op een e-reader.

Muziek en films

Verwacht wordt dat het aanbieden van boeken in Nederland een voorbode is voor meer diensten van Google die deze kant op komen. Zo is het in andere landen bijvoorbeeld ook al mogelijk om muziek en films aan te schaffen via Google Play, en gaat er ook geruchten over de komst van een verhuursysteem voor boeken.