Google stelt gedragsregels op voor Glass

Door: henk-jan-buist | 19 februari 2014 09:26

Nieuws

Het is duidelijk dat de term Glasshole niet mainstream mag gaan. Google publiceert namelijk gedragsadviezen om irritant gebruik van de slimme bril tegen te gaan.

De gedragsadviezen voor Glass zijn gepubliceerd op de site voor Glass Explorers samen met een lijst van tips hoe je Glass functioneel kunt inzetten. De adviezen liggen behoorlijk voor de hand. Het komt vooral neer op "Wees geen Glasshole" en geeft tips als: "Als je ergens bent waar gevraagd wordt de telefoon uit te zetten, dan geldt dat ook voor Glass."

Glass = Bluetooth-oortje

Ook waarschuwt Google dat Glass eigenlijk niet geschikt is voor groepsactiviteiten: "Als je het draagt moet je ervan uitgaan dat je wordt genegeerd." Een drager geeft met de bril impliciet aan dat hij altijd in staat moet zijn meldingen te zien. De gebruiker profileert zich daarmee op dezelfde enigszins irritante manier als dragers van een Bluetooth-oortje, zo merkte tijdschrift Wired onlangs op.

De revolutie van draagbare gadgets belooft veel interessante toepassingen, maar de cyberbril wordt met enige scepsis bekeken. Het product zou mensen opsluiten in een eigen wereld en de weinige privacy die ons nog rest vermorzelen. Enkele gelegenheden hebben Glass daarom al bij voorbaat verboden in het etablissement.

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: Google stelt gedragsregels op voor Glass

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 februari 2014 12:22 Oscar
  Google is met die zogenaamde gebruikers adviezen, gewoon zijn eigen straatje juridisch gezien, aan het schoonvegen, om nu, en in de toekomst, niet te worden bedolven onder allerlei rechtszaken, en schade-claims.
  .
  Want het thuisland van Google, de Verenigde Staten, mag dan wel het land zijn, van de onbegrensde mogelijkheden, maar is ook het land van de bijna onbegrensde juridische (on)mogelijkheden, een land waar je als burger, een andere partij, persoontje, organisatie, bedrijf enz, al voor de rechter kan slepen, voor (Europese begrippen) zo'n beetje van alles wat maar enig sinds los of vast zit. Om daar vervolgens, een voor Europese begrippen, hoge schade-claim uit te slepen..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.