Google toont nieuwe Nexus-toestellen

Door: Joris Peterse | 16 oktober 2014 13:59

Nieuws

In samenwerking met HTC en Motorola heeft Google gisteren een nieuwe tablet en smartphone van de Nexus-lijn gepresenteerd: de Nexus 6 en Nexus 9. Beide Android-apparaten hebben een beelddiagonaal in inches dat gelijk is aan het versienummer.

De twee nieuwe Nexus-apparaten werden gelijk met Android 5.0 Lollipop uit de doeken gedaan. Omdat Nexus-toestellen worden onderhouden door Google zelf en Android zonder toevoegingen draaien, kunnen ze als eerste de nieuwste Androidversie verwachten. De huidige Nexustoestellen die nog door Google ondersteund worden krijgen in november een update. De nieuwe Nexus 6 en Nexus 9 draaien al Android 5.0.

Lees ook: Android 5.0 heet Lollipop

Nexus 6

De Nexus 6 wordt door Motorola ontwikkeld en is met z'n schermdiagonaal van 6 inch (15,2 cm) een phablet te noemen. Het toestel heeft een qHD-scherm (met een resolutie van 2560x1440), twee speakers aan de voorkant en een 13 megapixelcamera. Onder de motorkap vinden we een quadcore 2,7 GHz processor en 3 GB werkgeheugen. De meegeleverde lader moet het toestel in slechts 15 minuten opladen. De smartphone komt in twee opslagvarianten (32 of 64 GB) en is verkrijgbaar in twee kleuren (zwart of wit).

De Nexus 6 kan vanaf 29 oktober besteld worden in de V.S. voor 649 dollar. Dat is een opvallend hoge prijs, aangezien de vorige twee Nexus-smartphones juist in een lagere prijsklasse vielen. Wanneer het toestel in Nederland wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Nexus 9

De Nexus 9 tablet wordt ontwikkeld door HTC. Deze krachtige tablet heeft een 64bit processor (dualcore, 2,3 GHz) en 2 GB werkgeheugen. Het 9 inch-scherm heeft een beeldverhouding van 4:3, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. De tablet heeft een plastic achterkant met een metalen frame. Aan de voorkant vinden we net als op de Nexus 6 twee speakers terug. Op de achterkant is een 8 megapixelcamera geplaatst.

Vanaf november zal de Nexus 9 verkocht worden in Nederland door de Mediamarkt en via Coolblue. Vreemd genoeg niet via de Google Play-winkel, waar de andere Nexus-apparaten te koop zijn. De versie met 16 GB opslaggeheugen kost 399 euro, de 32 GB-variant kost 489 euro. De prijzen voor de 4G-varianten zijn nog niet bekend.

Nexus Player

Tenslotte heeft Google ook de Nexus Player aangekondigd. Deze mediaspeler die in samenwerking met Asus ontwikkeld wordt brengt Android op je televisie en is vooral bedoeld om video's te streamen en games te spelen. De Nexus Player wordt ook vanaf 3 november verkocht in de Google Play Store. Het is nog niet bekend welk prijskaartje aan de mediaspeler zal hangen.

Google zal de Nexus 5 en Nexus 7 gewoon in de Play Store blijven verkopen.

1 Reactie(s) op: Google toont nieuwe Nexus-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 oktober 2014 09:19 Anoniem
    Een 6-inch Nexus 6? Kom op zeg dat is toch niet voor mainstream gebruikers.

    Een Nexus 9 kopen zit er voor mij meer in; 64-bit processor, prachtig scherm en een ontwerp van HTC.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.