Google veegt cloudopslag bij elkaar

Door: jasper-bakker | 14 mei 2013 12:17

Nieuws

Google schrapt de gescheiden opslagruimtes van zijn clouddiensten ten gunste van één gedeeld geheel. Extra aangeschafte Gmail-ruimte geldt dan ook voor Drive en Google+ Photos.

Gebruikers van Google’s gratis diensten hebben nu dus 15 gigabyte aan totale cloudruimte voor zowel webmail als document- en foto-opslag. “In plaats van 10 GB voor Gmail en nog eens 5 GB voor Drive en Google+ Photos krijg je nu 15 GB aan unified storage”, meldt het bedrijf in een blogpost.

Ook voor Google Apps

Hierbij voert het ook aanpassingen door in zijn overzichtspagina voor de Drive-opslag. Een eenvoudig taartdiagram geeft de gebruikte gigabytes weer en de individuele diensten die de ruimte opsouperen. Deze wijzigingen, dus zowel de gelijkschakeling van opslag als het bijbehorende overzicht, worden in de komende weken doorgevoerd.

Het in één pool gooien van de voorheen versplinterde cloudopslag geldt ook voor gebruikers van Google Apps. Zij krijgen 30 GB aan unified opslagruimte. Hierbij tellen bestanden die zijn aangemaakt in Google’s online-tegenhangers van Microsoft Office niet mee voor dat quotum. Dit zijn dus tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties in respectievelijk Google Docs, Sheets en Slides.

Klanten die zich hebben aangemeld voor het Rapid Release-track krijgen deze wijzigingen in de komende weken. Overige klanten volgen later.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google veegt cloudopslag bij elkaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.