Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

'Binnen 5 jaar 700 satellieten voor wereldwijd internet'

Door: Daan Doedens Daan | 20 januari 2015 10:34

None
Internet & Thuis

Dat er over vijf jaar 700 satellieten rond de aarde draaien die iedereen van snel internet moeten voorzien, is sinds een aankondiging van ruimtetransportbedrijf SpaceX van vorige week niet ondenkbaar. En dat er dan een Google-sticker op de satellieten zit, ook niet.

Zijn plannen heeft Elon Musk, CEO van SpaceX, nooit onder stoelen of banken geschoven. Zijn nieuwste idee: internet voor iedereen op aarde, sneller dan via glasvezelkabels, binnen een tijdsbestek van zo'n vijf jaar. En Google lijkt nu van plan een handje te gaan helpen.

Internet op Mars

Met een investering van een miljard euro, ongeveer een tiende van het bedrag dat nodig lijkt, kan Google SpaceX een duwtje in de goede richting geven. Het bedrijf heeft eerder al een soortgelijk idee gehad, maar daar is tot nu toe nog weinig van terecht gekomen.

Zelfs als SpaceX erin slaagt het project tot een goed einde te brengen, stopt het bedrijf niet met dromen. Ooit moet er een internetsignaal naar Mars gestuurd kunnen worden, zodat mensen er kunnen leven. Met Google's investering is ook dat idee een klein stapje dichterbij.

2 Reacties op: 'Binnen 5 jaar 700 satellieten voor wereldwijd internet'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • None
  2 jaren, 6 maanden geleden Oscar
  Het klinkt allemaal heel mooi, wereldwijd internet voor iedereen. Leuk dat Google dat allemaal sponsort, maar is éénmaal operationeel, een dergelijke dienst nog wel rendabel aan te bieden tegen een gunstig betaalbaar tarief, dat iedereen wereldwijd zich zal kunnen veroorloven, anders wordt het een netwerk, dat door het hoge tarief, alleen door klein elite groepje zal worden gebruikt.. En blijft er van het mooie idee weinig meer over. dan de zoveelste ideaal, dat door de weerbarstige praktijk uiteen spat.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 6 maanden geleden
  Google gaat mee doen, door de reclame terreur wordt het volstrekt onbruikbaar!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.