Google+ telt 400 miljoen leden, kwart is actief

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 18 september 2012 12:11

Nieuws

Google+ is gegroeid naar zo'n 400 miljoen gebruikers, waarvan er 100 miljoen maandelijks actief zijn op het sociale netwerk. Dat maakt Google-topman Vic Gundotra dinsdag bekend op Google+.

In juni van dit jaar telde Google+ nog een totaal van 250 miljoen geregistreerde leden. Dat de teller nu op 400 miljoen staat, geeft volgens Gundotra aan dat het sociale netwerk aanzienlijk in populariteit is gestegen.

Google+ app

Onder actieve gebruikers verstaat Google de mensen die minimaal eens per maand gebruik maken van Google+, via de website of de mobiele applicatie voor smartphones en tablets. "We hadden nooit durven dromen dat zoveel mensen zich in de eerste twaalf maanden zouden aansluiten bij Google+", aldus de Google-man.

In januari voorspelde Google's Paul Allen al dat Google+ in 2012 de mijlpaal van 400 miljoen gebruikers zou kunnen behalen. Hoewel het sociale netwerk dus flink blijft groeien, vormt het nog geen directe bedreiging voor marktleider Facebook.

Facebook

Hoewel Facebook niet communiceert over het aantal geregistreerde gebruikers, spreekt het wel over diens actieve leden. In juni liet Facebook nog weten dat er iedere maand zo'n 955 miljoen mensen gebruikmaken van het sociale netwerk. Ook hierbij gaat het om de gebruikers van de website en de Facebook-app op mobiele apparaten.

0 Reactie(s) op: Google+ telt 400 miljoen leden, kwart is actief

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.