GPU Temp

Door: Robbin Ooijevaar | 23 april 2012 15:53

Apps & Software

De mens heeft er één, de computer twee. We hebben het over het kloppend hart, en dat is bij uw pc of notebook grotendeels verantwoordelijk voor de prestaties die worden geleverd. Het bekendste hart is de cpu (central processing unit) die het algemene rekenwerk uitvoert. De gpu (graphics processing unit) verzorgt het uiterlijk van alles wat op uw beeld gebeurt, en hij wordt vooral aangesproken door rekenintensieve programma's zoals games.

De meeste gebruikers hebben geen idee hoe hoog de temperatuur oploopt in de gpu. Vooral als u zelf een stille pc hebt gebouwd, is goede koeling essentieel. Onder het motto 'meten is weten' houdt GPU Temp de temperatuur bij in de processors van de bekendste GPU-makers, te weten NVIDIA en AMD (oude modellen: ATI). Zodra GPU Temp actief is, ziet u de temperatuur als een icoontje in uw systeemvak. Door hierop te dubbelklikken, toont GPU Temp een logboekgrafiek. Daarin ziet u hoe warm (of koel) uw gpu is. Als u wilt dat GPU Temp altijd automatisch start met Windows, plaatst u een vinkje bij het menu Options / Run on Windows Startup.

GPU Temp houdt de kerntemperatuur van uw videoprocessor in de gaten.

GPU Temp

Freeware

Taal Engels

Download 592 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: GPU Temp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.