Gratis beeldmateriaal voor uw kerstkaart

Wilt u een eigen kerstkaart maken en bent u nog op zoek naar wat bronmateriaal? Artistieke achtergronden? Mooie kerstillustraties of foto’s van wonderschone winterlandschappen? Wij geven u mee waar u volledig legaal gratis foto’s, illustraties en ander bronmateriaal kunt downloaden.

Via een simpele zoekopdracht in Google Afbeeldingen vindt u wellicht honderden plaatjes die u kunt gebruiken voor uw kerstkaart, maar rechtenvrij zijn deze niet. Wilt u het helemaal volgens het boekje doen zonder een cent te betalen? Ook dat kan. Er bestaan verschillende sites waarop u volledig kosteloos legaal foto’s en cliparts kunt downloaden, om ze voor eigen gebruik in uw ontwerp te gebruiken. Eén van de meest bekende databases is ongetwijfeld die van Stock.Xchng. Na een korte, gratis registratieprocedure krijgt u toegang tot duizenden plaatjes die u in hoge resolutie kunt downloaden. Voeg uw zoekterm (in het Engels!) in het daarvoor bestemde tekstvakje in en een fractie van een seconde later kunt u door de verschillende plaatjes heen navigeren. U krijgt onder andere de bestandsgrootte, de tags en de naam van de eigenaar te zien. Eén druk op de knop Download volstaat.

U kunt ook rechtstreeks naar de categorie Christmas op Stock.Xchng gaan. Wilt u liever de categorie New Years Eve? Ook dat kan: in het keuzemenu Image Categories helemaal bovenin de pagina, kunt uit nog heel veel andere categorieën kiezen.

© PXimport

De database van Stock.Xchng is ontzettend uitgebreid.

Prima alternatieven zijn MorgueFile en StockVault. Ook deze sites met stockfoto’s zijn ontzettend uitgebreid en werken op dezelfde manier als Stock.Xchng. Registreren is zelfs niet nodig.

Een andere online plaatjesdienst is FreeDigitalPhotos.net. Speciaal voor de feestdagen maakten de makers een speciale set met kerstplaatjes. Het grootste verschil met de vorige diensten is dat deze foto’s en illustraties enkel in lage resolutie gratis zijn. Wie de plaatjes wilt gebruiken om prints te maken, moet de portemonnee trekken. Bent u ook nog op zoek naar lettertypen voor de feestdagen? Ook die zijn eenvoudig online te vinden.

© PXimport

Via MorgueFile kunt u zelfs zonder registratie foto’s downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten