Grooveshark.com Downloader 0.4.9.3

© PXimport

Grooveshark.com Downloader 0.4.9.3

Geplaatst: 29 maart 2012 - 07:08

Aangepast: 16 november 2022 - 10:21

Maikel Dijkhuizen

Streamingsdienst Grooveshark beheert miljoenen liedjes in een online database. Helaas is er op de website geen downloadknop te vinden, waardoor u normaliter alleen via internet de muziek streamt. Wilt u evengoed nummers overzetten naar een mp3-speler of branden op een cd, dan zult u iets anders moeten verzinnen. Dit programma fungeert als reddende engel.

Om de freeware te openen, hoeft u alleen maar op het exe-bestand te dubbelklikken. Een installatie is dus niet nodig. Wel dient het pakket Microsoft .NET Framework 4.0 op uw computer te staan. Er is een Nederlandse vertaling beschikbaar die u handmatig kunt inschakelen. U typt als zoekopdracht de naam van een artiest, album of liedje. In de resultaten vinkt u de nummers aan waarvan u mp3'tjes wilt downloaden. Bij een grote hoeveelheid resultaten filtert u het overzicht eventueel eerst op trefwoord. Vervolgens kiest u voor Aan downloadlijst toevoegen. Leuk is dat u met één muisklik een overzicht van populaire nummers opvraagt. Als u een account hebt bij Grooveshark, kunt u zelfgemaakte afspeellijsten importeren binnen de freeware. Toegevoegde muziekbestanden verschijnen in het rechterkader. Met de knop Downloaden slaat u het materiaal lokaal op.

Instellingen

Door in de resultatenlijst met de rechtermuisknop op een nummer te klikken, speelt u de muziek rechtstreeks in Grooveshark af. Ideaal wanneer u wilt weten of u het juiste liedje te pakken hebt. Daarnaast vraagt u gemakkelijk de bitrate van een bestand op, zodat u een inschatting kunt maken van de geluidskwaliteit. Houd er rekening mee dat de bitrate in de meeste gevallen 128, 160 of 192 kbit/s bedraagt. Wanneer u een hogere geluidskwaliteit wenst, wijkt u beter uit naar andere kanalen. Vergeet niet om een kijkje te nemen onder het tabblad Instellingen. Hier selecteert u namelijk een downloadmap en geeft u aan welke gegevens u in de bestandsnaam wilt opnemen. SciLor's grooveshark.com Downloader werkt soepel en is daarnaast ook nog eens gebruiksvriendelijk. Werkelijk ieder liedje plukt u probleemloos van Grooveshark en bewaart u als mp3-bestand op de computer. Voor muziekliefhebbers is dit programma dan ook een zeer verleidelijke snoepwinkel. Overigens is het volgens de gebruikersvoorwaarden van Grooveshark - net als bij YouTube - niet de bedoeling om de dienst te gebruiken voor andere doeleinden dan streamen. Downloaden is dus eigenlijk niet gewenst.

© PXimport

SciLor's grooveshark.com Downloader handelt erg vlot downloadtaken af.

© PXimport

Zorg ervoor dat de mp3'tjes meteen in de goede map terechtkomen.

© PXimport

SciLor's grooveshark.com Downloader 0.4.9.3

Freeware

Taal Nederlandstalig

Download 10,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Microsoft .NET Framework 4.0

Oordeel 9/10

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Geen installatie nodig

Keuze uit miljoenen nummers

Minpunten

Saaie vormgeving

Meestal lage bitrate

 

© PXimport

Veiligheid

Let op: 3 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar drie zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten