Grooveshark.com Downloader 0.4.9.3

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 maart 2012 11:08

Apps & Software

Streamingsdienst Grooveshark beheert miljoenen liedjes in een online database. Helaas is er op de website geen downloadknop te vinden, waardoor u normaliter alleen via internet de muziek streamt. Wilt u evengoed nummers overzetten naar een mp3-speler of branden op een cd, dan zult u iets anders moeten verzinnen. Dit programma fungeert als reddende engel.

Om de freeware te openen, hoeft u alleen maar op het exe-bestand te dubbelklikken. Een installatie is dus niet nodig. Wel dient het pakket Microsoft .NET Framework 4.0 op uw computer te staan. Er is een Nederlandse vertaling beschikbaar die u handmatig kunt inschakelen. U typt als zoekopdracht de naam van een artiest, album of liedje. In de resultaten vinkt u de nummers aan waarvan u mp3'tjes wilt downloaden. Bij een grote hoeveelheid resultaten filtert u het overzicht eventueel eerst op trefwoord. Vervolgens kiest u voor Aan downloadlijst toevoegen. Leuk is dat u met één muisklik een overzicht van populaire nummers opvraagt. Als u een account hebt bij Grooveshark, kunt u zelfgemaakte afspeellijsten importeren binnen de freeware. Toegevoegde muziekbestanden verschijnen in het rechterkader. Met de knop Downloaden slaat u het materiaal lokaal op.

Instellingen

Door in de resultatenlijst met de rechtermuisknop op een nummer te klikken, speelt u de muziek rechtstreeks in Grooveshark af. Ideaal wanneer u wilt weten of u het juiste liedje te pakken hebt. Daarnaast vraagt u gemakkelijk de bitrate van een bestand op, zodat u een inschatting kunt maken van de geluidskwaliteit. Houd er rekening mee dat de bitrate in de meeste gevallen 128, 160 of 192 kbit/s bedraagt. Wanneer u een hogere geluidskwaliteit wenst, wijkt u beter uit naar andere kanalen. Vergeet niet om een kijkje te nemen onder het tabblad Instellingen. Hier selecteert u namelijk een downloadmap en geeft u aan welke gegevens u in de bestandsnaam wilt opnemen. SciLor's grooveshark.com Downloader werkt soepel en is daarnaast ook nog eens gebruiksvriendelijk. Werkelijk ieder liedje plukt u probleemloos van Grooveshark en bewaart u als mp3-bestand op de computer. Voor muziekliefhebbers is dit programma dan ook een zeer verleidelijke snoepwinkel. Overigens is het volgens de gebruikersvoorwaarden van Grooveshark - net als bij YouTube - niet de bedoeling om de dienst te gebruiken voor andere doeleinden dan streamen. Downloaden is dus eigenlijk niet gewenst.

SciLor's grooveshark.com Downloader handelt erg vlot downloadtaken af.

Zorg ervoor dat de mp3'tjes meteen in de goede map terechtkomen.

SciLor's grooveshark.com Downloader 0.4.9.3

Freeware

Taal Nederlandstalig

Download 10,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Microsoft .NET Framework 4.0

Oordeel 9/10

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Geen installatie nodig

Keuze uit miljoenen nummers

Minpunten

Saaie vormgeving

Meestal lage bitrate

Veiligheid

Let op: 3 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar drie zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

1 Reactie(s) op: Grooveshark.com Downloader 0.4.9.3

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 juni 2014 09:45 Anoniem
  Er zit bijzonder veel adware in de meest recente versies!
  Zelfs nadat je een aantal vinkjes hebt weggehaald.
  Blijf ver van deze software vandaan!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.