Grooveshark gebruiken

Door: Evi Maquoi | 09 november 2010 14:05

Apps & Software

Een cd beluisteren via uw pc? Muziek downloaden en afspelen? Dat is zo ouderwets! Er bestaan heel veel gratis diensten waarmee u online naar uw favoriete muziek kunt luisteren. Grooveshark huisvest duizenden nummers uit binnen- en buitenland. U kunt volledige albums beluisteren, afspeellijsten aanmaken en muziek delen met vrienden.

1. Account aanmaken

Open uw browser en surf naar Grooveshark. Klik helemaal rechts bovenaan op de knop Create an account. Voer nu de gevraagde gegevens in en plaats een vinkje bij I have read and agree to the Grooveshark Terms of Service. Klik vervolgens op de Signup-knop. U bent nu aangemeld en krijgt onmiddellijk de vraag om vrienden uit te nodigen. Indien u dat wilt doen, klikt u op Invite friends. Voer zoveel e-mailadressen in als u zelf wilt of voer uw Google-account en -wachtwoord in om Grooveshark-uitnodigingen naar al uw Gmail-contacten te versturen. Wilt u liever zelf aan de slag met Grooveshark zonder anderen lastig te vallen, dan klikt u op Great!. U wordt nu terug naar het beginscherm verwezen. Wanneer u helemaal rechts bovenaan op uw profielnaam en vervolgens op Settings klikt, kunt u uw profiel aanvullen. Via My Profile Picture kunt u bijvoorbeeld een profielfoto uploaden. Uw wachtwoord wijzigen of de instellingen voor Grooveshark-berichten aanpassen kan ook op deze pagina.

De registratieprocedure is kort en de dienst is volledig gratis.

2. Muziek zoeken en beluisteren

Voer in het midden van het startscherm een artiestennaam of songtitel in, en u zoekt onmiddellijk naar uw favoriete muziek. U krijgt een overzicht van alle nummers waarover Grooveshark beschikt. Wanneer u dubbelklikt op een nummer begint dit onmiddellijk af te spelen. Bovendien verschijnt het helemaal links onderaan in de afspeelbalk. U kunt andere nummers uit uw zoekresultaten naar de balk slepen om afspeellijsten te maken. De volgorde kunt u op ieder moment aanpassen, door de miniaturen te verslepen. U kunt ook naar een volledig album van uw favoriete artiest luisteren. Klik bovenaan op het tabblad Albums en klik één keer op het album om de nummers te bekijken. Kies vervolgens op Play all om alle nummers te beluisteren of op Add all om alle nummers aan uw afspeellijst toe te voegen. Staan er nummers dubbel in uw afspeellijst? U verwijdert een nummer uit uw afspeellijst door uw muiscursor over de miniatuur in de balk glijden en op het kruisje in de rechterbovenhoek te klikken.

Afspeellijsten maken of volledige albums beluisteren is erg eenvoudig.

3. Uploaden en delen

Grooveshark biedt verschillende mogelijkheden om muziek te delen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat u uw afspeellijsten kunt opslaan. Dit doet u simpelweg door links onderaan in beeld op de Save-knop te klikken. U kunt ook de knop New Playlist in de linkerkolom gebruiken. Om een afspeellijst te delen plaatst u uw muiscursor op de afspeellijst in de linkerkolom en kiest u in het rechtermuisknopmenu Share. Grooveshark genereert nu een unieke url die u kunt verspreiden onder uw vrienden. Het is eveneens mogelijk om de e-mailadressen van uw vrienden in te voeren, een persoonlijke boodschap toe te voegen en uw afspeellijst rechtstreeks via Grooveshark te versturen. U kunt de afspeellijsten van uw Grooveshark-vrienden bekijken en beluisteren. Klik hiervoor op People in de linkerkolom en kies het tabblad Playlists van een vriend. Wilt u de Grooveshark-database helpen groeien? U kunt ook muziek uploaden. Klik hiervoor op de grote groene Upload Music-knop en volg de Java-wizard.

Een sterke troef is dat u door de afspeellijsten van uw vrienden kunt bladeren.

0 Reactie(s) op: Grooveshark gebruiken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.