Haal de oude Facebook Chat terug

Door: Evi Maquoi | 07 oktober 2011 15:57

How To

Facebook heeft recent heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Eén van de nieuwe features is de chatfunctie. Deze werd grondig aangepast. Het chatvenster zit nu volledig vast in de rechterkolom en daar is niet iedereen even blij mee. We leggen u uit hoe u dankzij een browserextensie terug kunt naar het oude model.

Vond u het oude chatvenster beter? Dan haalt u het toch gewoon terug. In Firefox hebt u hiervoor de extensie FB Chat Sidebar Disabler nodig. U hoeft enkel op de Add to Firefox-knop te klikken om de add-on te downloaden en te installeren. Surf u met Chrome? Ook voor u is de Sidebar Disabler-extensie beschikbaar, evenals voor Opera-gebruikers. Om terug te keren naar de vernieuwde Facebook chatfunctie hoeft u enkel de extensie uit te schakelen. Dit kan via Add-ons / Uitschakelen in Mozilla Firefox, via Extra / Extensies / Uitschakelen in Google Chrome of via Extensies / Extensies beheren / Uitschakelen in Opera.

Wilt u het chatvenster loskoppelen in een ander tabblad? Dat kan nog steeds, al is het ietwat omslachtiger. Hiervoor hebt u de popout-url nodig. Indien u graag op deze manier chat, zonder de Facebook-profielpagina geopend te hebben, is het aangeraden een bladwijzer voor deze pagina aan te maken.

De add-on is in een handomdraai geïnstalleerd.

1 Reactie(s) op: Haal de oude Facebook Chat terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 24 maart 2014 19:27 Anoniem
    en hoe krijg je het terug via windows ???
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.