Hands-on met de Moto 360 en Samsung Gear Live

Door: florence-ion | 26 juni 2014 12:24

Review

Misschien wordt dat Android Wear niet zo slechts als we dachten. Althans, dat dacht ik toen ik de Android Wear-apparaten van Motorola en Samsung woensdag in het echt zag. Ze zijn slank, stijlvol, en misschien zal de invloed van Google ervoor zorgen dat de markt voor wearables alsnog vooruit gaat.

Motorola Moto 360

Ik heb Motorola's Moto 360 in het zwart gezien. Het apparaat heeft een groot rond scherm van 1,8 inch dat helemaal tot aan de randen doorloopt. Het is ook niet overweldigend; een woordvoerster van Motorola zei dat ze het lichtgewicht gevoel prettiger vond dan haar ongeveer even grote modieuze Michael Kors-horloge. En naast een glimmende armband zag de Moto 360 er goed uit om haar pols.

Tot nu toe vond ik altijd dat wearable-apparaten iets mannelijks hadden, dus het was leuk om iets te zien dat (hoewel het zwart was) stijlvol genoeg was om te combineren met een glimmende armband. De esthetiek zal helpen om Android Wear-apparaten aan stijlbewuste mensen te verkopen.

De Moto 360 voelt als een normaal horloge

Samsung Gear Live

De Gear Live leek echter niet meer dan een slankere versie te zijn van Samsungs door Tizen aangedreven Gear smart horloges. Het was wel heel licht. Ik heb er eentje even omgehad, en het voelde net zo gewichtsloos als mijn FitBit. Het vierkante scherm van het horloge lijkt ook kleiner dan die van de bestaande Gear-apparaten, maar ik had er geen bij de hand om ze te vergelijken. De Moto 360 gebruikt een gesp, terwijl de Gear Live een pop-in-sluiting heeft zoals de andere Samsung smartwatches.

De Samsung Gear Live telt onder meer het aantal stappen dat je zet.

Of je het rechthoekige of het ronde display prefereert, zal helemaal afhangen van je eigen persoonlijke stijl. Feit is wel dat de software uitstekend is. Het is voornamelijk gebaseerd op gebaren, maar de interface ziet eruit en gedraagt zich alsof het een gekrompen versie van Google Now is.

De horloges waren ingesteld op de 'verkoopmodus', dus ik kon ze niet echt testen, maar de eerste interface-schermen lijken op een versie van Android die verfijnd is voor om je pols. Samsung zette ook geen TouchWiz-interface over de Gear Live heen - het is in wezen een stockversie van Android Wear op een Samsung product. Het kan dus wel!

De Gear Live lijkt erg op Samsungs eerdere smartwatches met Tizen.

De Samsung Gear Live zal op 7 juli in de verkoop gaan in geselecteerde markten, terwijl de Motorola Moto 360 later in de zomer gelanceerd zal worden.

0 Reactie(s) op: Hands-on met de Moto 360 en Samsung Gear Live

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.