Hands-on met Samsung's curved gaming monitor

Door: Rens Blom | 06 februari 2017 07:14

Hands-on

Samsung kondigde eind vorig jaar een serie gaming monitoren aan met gebogen schermen. We konden kort aan de slag met het topmodel, de Samsung CFG70, dat 27 inch groot is en ruim vijfhonderd euro kost. Weet hij te overtuigen of is het game over?

De Samsung CFG70 27 inch heeft – net als de 24 inch versie – een gebogen beeldscherm met een buiging van 1800R. Dat is voor een monitor flink, en je merkt het duidelijk als je recht voor het scherm zit. De buiging brengt ook een aandachtspunt met zich mee: kijk je met meerdere mensen dan zullen zij een minder goed scherm zien, omdat ze niet recht voor de monitor zitten. Lees ook: De 14 beste ultrawide beeldschermen die je nu kunt kopen.

Uiterlijk

Verder oogt de (plastic) monitor niet bijzonder. Hij is zwart, heeft vrij dikke randen rond het scherm en een saaie ronde voet. Aan de onderkant van het scherm zijn speakers geplaatst, maar over de geluidskwaliteit kunnen we niets zinnigs zeggen, daarvoor was het te rumoerig. Hetzelfde geldt voor de lichtgevende bol tussen de speakers, die een ambilight-effect moet veroorzaken op de voet. Dat kwam in de felverlichte ruimte niet goed tot zijn recht, maar het idee is leuk en wie er niets mee heeft kan het uitschakelen. Aan de achterkant van de monitor zitten twee HDMI-poorten, een DisplayPort-aansluiting, een stroompoort en koptelefoon-jack.

De arm van de CFG70 is verstelbaar en laat je het scherm zowel horizontaal als verticaal plaatsen, en in allerlei hoeken. De hoek is ook verstelbaar, waardoor je de monitor in verschillende hoogtes kan zetten.

Beeldscherm

Het 27 inch beeldscherm heeft een full-hd-resolutie (1920 bij 1080 pixels). Dat is niet heel hoog, maar goed genoeg voor games. Het display maakt gebruik van Samsung’s Quantum Dot-technologie, dat een verbeterd lcd-scherm oplevert. Kleuren ogen erg fraai, de helderheid is met 1000 nit (350cd/m2) hoog en het contrast van 3000:1 pakt goed uit. Ook fijn is de ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range). Nog belangrijk is de hoge ververssnelheid van 144Hz, oftewel minder dan 1ms. Je kan ook kiezen voor 60Hz, 100Hz of 120Hz. Het is ook mogelijk om het scherm in verschillende standen te zetten, waarbij er diverse (kleur)instellingen worden aangepast. Twee standen zijn FPS (First Person Shooter) en RPG (Role-Playing-Game), maar er zijn er nog meer.

Conclusie

De Samsung CFG70 is een high-end monitor gericht op gamers. Die lijken er een goede koop aan te hebben, want het scherm is in allerlei standen te zetten en heeft een goed beeldscherm met allerlei technieken. De buiging is vooral leuk voor wie in z’n eentje gamet, maar een killer feature vinden we het niet. De monitor is te koop voor 519 euro.

0 Reactie(s) op: Hands-on met Samsung's curved gaming monitor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.