Hard Drive Eraser 2.0

Door: frank-de-graaf | 23 augustus 2010 14:54

Apps & Software

Hard Driver Eraser heeft een omvang van minder dan 1 MB. Omdat het zonder voorafgaande installatie opstart, kan het zonder probleem vanaf een usb-stick worden gebruikt. Hard Drive Eraser is een handig hulpmiddel om harde schijven, usb-sticks en geheugenkaartjes volledig te wissen, zodat u ze met een gerust hart kunt verkopen of aan een ander kunt geven.

Zoek op de homepage van het programma de link Download Hard Drive Eraser en klik erop. Halverwege de pagina verschijnt de downloadlink. Sla het programma op en u kunt het vervolgens direct starten. Let op dat u de juiste schijf kiest, want als de wisprocedure is gestart is er is geen weg meer terug. Door ervoor te kiezen om een schijf volledig met nullen te vullen is de kans dat data kan worden hersteld bijzonder klein. Wie echt zeker wil zijn, kan een methode als DoD 5220 of US Army kiezen, waarbij een schijf meerdere keren wordt overschreven. Deze methoden kunnen veel tijd in beslag nemen.

Met een programma als Hard Drive Eraser voorkomt u dat anderen uw gewiste foto’s of bestanden terug kunnen halen.

Hard Drive Eraser 2.0

Freeware

Taal Engels

Download 617 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Hard Drive Eraser 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.