HD-films downloaden

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 mei 2011 16:23

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Tegenwoordig staat bij de meeste mensen een HD-televisie in de woonkamer. Eigenlijk is het zonde om daar aangekochte dvd-films op te kijken. Via Spotnet haalt u filmbestanden in een betere kwaliteit binnen, die u vervolgens heel eenvoudig afspeelt op uw tv.

1. HD-films

Om van de beste beeldkwaliteit te kunnen genieten, hoeft u echt geen dure blu-ray-schijfjes met films aan te schaffen. Op internet is immers genoeg gratis materiaal te vinden. Zeker als u over een Full HD-televisie met een resolutie van 1920 x 1080 beschikt, loont het de moeite om HD-films te downloaden. Maar ook bij lcd- of plasma-schermen met lagere resoluties is het beeld van HD-films veel scherper dan dat van gekochte film-dvd's. Hebt u geen geschikte televisie? Geen nood, want ook moderne computermonitoren geven deze films meestal weer zonder concessies. In de volgende tips leggen we uit waar u films van topkwaliteit vindt en op welke manier u ze naar uw harde schijf downloadt. U leest bovendien hoe u het materiaal op uw televisie of computermonitor afspeelt.

Haal het maximale rendement uit uw televisie, door kwalitatief hoogstaand materiaal te downloaden!

2. Nieuwsgroepen

De beste locatie om HD-films te vinden is usenet, dat is opgetrokken rond nieuwsgroepen. Digitale piraten ontdekten al snel na de introductie van blu-ray-schijfjes een mogelijkheid om de beveiliging te kraken. In nieuwsgroepen zijn daardoor allerlei rips in verschillende formaten te vinden. Deze bestanden nemen doorgaans veel ruimte in beslag. Een volledige rip van een blu-ray-film kan liefst 50 GB aan data bevatten, maar er zijn ook prima films met een omvang van 9 GB beschikbaar. Als u downloadt via nieuwsgroepen is het mogelijk om een groot gedeelte van uw breedbandverbinding te benutten. Daardoor is het de enige legale downloadmethode die u kunt gebruiken om HD-bestanden binnen te halen. Voordat u met nieuwsgroepen aan de slag gaat, hebt u eerst inloggegevens voor een nieuwsserver nodig. Enkele internetproviders bieden hier ondersteuning voor, maar het is beter om voor downloadtaken een betaalde server in te schakelen. Dat kost u een paar euro per maand, maar dankzij een hogere retentie blijven de films op deze servers langer beschikbaar, zodat u ook films kunt downloaden die pakweg een half jaar geleden zijn geüpload. Eweka, NewsXS en Giganews zijn voorbeelden van goede betaalde servers.

Let op!

U kunt zonder angst of zorgen filmbestanden uit nieuwsgroepen downloaden. Volgens de Nederlandse wet is het namelijk legaal om een kopie voor eigen gebruik te maken. Mensen die films uploaden worden posters genoemd. Dankzij deze posters is het voor u mogelijk om uit een breed aanbod te kiezen. Besef echter wel dat ze door het verspreiden van auteursrechtelijk beschermde bestanden illegale handelingen verrichten. Dat geldt ook voor u, zodra u hetzelfde doet.

3. Installeren

Spotnet is een programma waarmee u gemakkelijk verbinding met nieuwsgroepen maakt. In de interface is de database van FTD geïntegreerd. U zoekt hierin rechtstreeks naar leuke films. Tot dusver had u een downloadapplicatie en een nieuwsgroepenforum nodig om bestanden te downloaden, maar dankzij Spotnet hebt u aan een enkel programma genoeg. Surf naar Snelrennen en scroll naar beneden, tot u de link Download Spotnet tegenkomt. Klik hierop en voer het exe-bestand uit. Mogelijk verschijnt de melding dat Microsoft NET Framework 4.0 vereist is. Klik in dat geval op Ja, zodat het pakket automatisch wordt binnengehaald. Klik steeds op Volgende om alle stappen in de wizard door te nemen. Accepteer de licentieovereenkomst en bevestig ten slotte met Installeren.

Spotnet moet worden gedownload vanaf de website www.snelrennen.nl.

4. Instellen

De gegevens van uw nieuwsserver moet u in Spotnet configureren. Open het programma via het startmenu en selecteer achter Provider de aanbieder waarvan u een nieuwsserver gebruikt. Mocht de juiste aanbieder er niet tussen staan, dan selecteert u de optie Anders. De overige gegevens worden automatisch ingevuld. Let hierbij wel op, want die kloppen niet altijd. Controleer in ieder geval het serveradres van de nieuwsserver. Het poortnummer staat standaard ingesteld op 119. Als uw nieuwsserver ssl-versleuteling ondersteunt, wijzigt u het getal in 443 of 563. Geef verder aan hoeveel gelijktijdige verbindingen u wilt gebruiken. Bij een groter aantal verbindingen wordt tot op zekere hoogte een betere downloadsnelheid bereikt. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik ten slotte op Verbinden. Spotnet werkt nu de database bij, wat normaliter een paar minuten in beslag neemt. Als u nieuwe posts wilt ophalen, moet u de database handmatig bijwerken. Klik daarvoor op Bestand / Bijwerken.

Vul de juiste gegevens in om communicatie met nieuwsgroepen mogelijk te maken.

U moet periodiek de database bijwerken om nieuwe posts van films op te halen.

5. Downloadlocatie wijzigen

In het programmavenster ziet u een overzicht met allerlei downloads staan. Voordat u op zoek gaat naar HD-films is het raadzaam om de downloadmappen aan te passen. De films worden anders namelijk in de standaard-downloadmap van Windows geplaatst, op uw C-schijf. Gelukkig is het heel eenvoudig om een andere downloadlocatie te selecteren. Klik daarvoor op Bewerken / Instellingen / Downloadmap. Blader in de mappenstructuur naar de gewenste locatie en klik op OK.

Geef zelf aan op welke bestandslocatie u de downloads wilt terugvinden.

0 Reactie(s) op: HD-films downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.