HD-tv vereist voor multiplayer Xbox 360-versie Minecraft

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 10 mei 2012 16:13

Apps & Software

Om de lokale multiplayer-modus van Minecraft te kunnen spelen moeten Xbox 360-gamers over een HD-tv beschikken. Spelers worden hier echter pas in de game zelf op geattendeerd.

Op het Minecraft-forum melden veel Xbox 360-gamers met een SD-tv dat ze pas na het downloaden van het spel (voor 1600 Microsoft Points) op de hoogte werden gesteld van de HD-eis.

Splitscreen

Daar waar bezitters van een HD-tv Minecraft in splitscreen met een vriend kunnen spelen, is deze optie bij gamers met en SD-televisie niet aanwezig. Uitgever Microsoft zegt dat een HD-tv noodzakelijk is om de beste multiplayer-ervaring te krijgen. Ontwikkelaar 4J Studios geeft gelukkig iets meer duidelijkheid.

Via Twitter meldt de studio dat SD-tv's een te lage resolutie hebben om alle componenten van Minecraft weer te kunnen geven op een gedeeld scherm. "Hier is gewoon een HDMI- of Component-kabel voor nodig", aldus de verklaring van 4J Studios.

In de Xbox Live Marketplace wordt op het moment van schrijven nog geen melding gemaakt van de vereiste HD-resolutie. Minecraft is sinds woensdag als downloadgame beschikbaar voor de Xbox 360.

0 Reactie(s) op: HD-tv vereist voor multiplayer Xbox 360-versie Minecraft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.