Hebbes: Acer Aspire R7

Door: Jeroen Boer | 03 mei 2013 18:19

Apps & Software

Acer presenteerde vandaag in New York de Acer Aspire R7, Acers visie op wat het ultieme Windows 8-apparaat moet zijn. Wij waren erbij en geven je gelijk onze eerste indrukken.

Microsoft verwachte dat Windows 8 fabrikanten zou uitdagen tot het ontwikkelen van nieuwe tot nieuwe hybride apparaten waarbij touch centraal staat. Tot nu toe liep het met dat idee niet echt storm, maar Acer heeft met de Aspire R7 een apparaat ontworpen wat alles uit Windows 8 haalt. De R7 is zowel een notebook, tablet als aanraak-pc. De specificaties zien er goed uit. Zo is het 15,6inch-scherm voorzien van een IPS-paneel, is er een verlicht toetsenbord en stelt ook het aantal aansluitingen niet teleur. We zien onder andere usb 3.0 en HDMI. De Aspire R7 zal in verschillende configuraties geleverd gaan worden met onder andere de keuze uit een Core i5- of i7-processor. Voor de opslag is er de keuze uit een SSD of harde schijf.

De Acer Aspire R7 is op verschillende manieren te gebruiken.

Ezel-scharnier

De veelzijdigheid is mogelijk door wat Acer de Ezel Hinge noemt. Het woord ezel heeft in het Nederlands een wat rare associatie, maar uiteraard is de benaming afkomstig van een schildersezel. De ezel-scharnier maakt het mogelijk om het scherm van de notebook in verschillende standen te zetten en daarmee de functionaliteit van het apparaat te veranderen. Opvallend daarbij is dat Acer de touchpad niet voor, maar achter het toetsenbord heeft geplaats. Zo zit de touchpad niet in de weg als de R7 als touch-pc gebruikt wordt.

De ezel-scharnier maakt de Aspire R7 erg flexibel.

Eerste indrukken

We hebben de Aspire R7 uiteraard even uitgeprobeerd en de hybride notebook voelt goed aan. De behuizing is gemaakt van een prettig aanvoelend kunststof. De ezel-scharnier zelf is van metaal gemaakt en het geheel maakt een solide indruk. Het IPS-scherm ziet er op het eerste gezicht goed uit en de resolutie van 1920 x 1080 is prima voor een 15,6inch-scherm.

De touchpad zit boven het verlichte toetsenbord.

In de notebook-modus is opvallend dat de touchpad boven het toetsenbord zit en dat voelt toch wel erg vreemd aan. Aan de andere kant is het scherm natuurlijk nog steeds een aanraak scherm en kun je het scherm ook even aanraken voor een correctie. Het toetsenbord zelf voelt fijn aan en is zoals we van een luxe notebook verwachten verlicht. Als tablet is de R7 uiteraard wat zwaar, maar voor thuis op de bank is het prima.

Het scherm is boven de touchpad te positioneren zodat je met het toetsenbord plus het aanraakscherm kunt werken.

Onze eerste indruk is dat het apparaat zowel uniek als functioneel handig uitgevoerd is, maar een echt oordeel kunnen we natuurlijk pas vellen als we een testexemplaar voorhanden hebben. De Acer Aspire R7 is in juni te koop en de instapconfiguratie gaat 999 euro kosten.

0 Reactie(s) op: Hebbes: Acer Aspire R7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.