Helpdesk: Beperkte functionaliteit in Windows 7

Door: Robbin Ooijevaar | 21 juli 2010 08:22

Apps & Software

Vraag van een lezer: Ik heb een HP Pavilion dv7-3080ed met Windows 7 Home Premium (64 bit). Ik kan de software van mijn printer, een HP Photosmart 8250, niet installeren en krijg de volgende melding te zien: “Het besturingssysteem op deze computer wordt niet ondersteund. De installatie kan niet worden voortgezet totdat dit is opgelost. Huidig besturingssysteem: Windows XP 64 bit. Ondersteund: Windows 2000 Windows XP.” Ik heb HP al gemaild, maar zij hebben geen oplossing. De printer wordt weliswaar herkend onder Windows 7, maar de extra functies en drivers heb ik niet. Ik kan er dus niet zo veel mee. Hopelijk hebben jullie een oplossing!

Ons antwoord: Stuurprogramma’s voor oude hardware zijn vaak een probleem als u apparatuur onder een nieuw besturingssysteem wilt gebruiken. Dit wordt meestal netjes opgelost door de fabrikant met een nieuwe driver, maar voor 64bit-drivers voor Windows 7 is dat vaak niet het geval. Wel heeft Windows 7 veel drivers aan boord waardoor u randapparatuur in veel gevallen direct kunt gebruiken zonder extra stuurprogramma’s te installeren.

Ga naar de website van HP en zoek via Ondersteuning en drivers naar uw printertype. Geef aan welk besturingssysteem u gebruikt om te kijken of oplossingen beschikbaar zijn. Voor uw HP Photosmart 8250 is geen uitgebreide 64bit-driver beschikbaar, wel leest u hoe u de printer aan de praat krijgt. Het kan helaas gebeuren dat de printer bepaalde functionaliteit ontbeert die u wel onder XP en Vista had. HP maakt hier nadrukkelijk melding van op de site en beschrijft alle functies die niet meer aanwezig zijn als u het apparaat onder Windows 7 gebruikt met de standaard driver. Als uw systeem geüpgraded is vanaf Windows Vista, heeft HP een patch beschikbaar gesteld om de software aan de praat te krijgen. Een andere optie die u kunt proberen is om de originele installatie-cd met Vista-drivers te installeren. Omdat u al aangeeft dat uw Windows 7-systeem over een 64bit-versie beschikt, is de kans klein dat u hierin slaagt omdat 32bit- en 64bit-drivers niet uitwisselbaar zijn.

Windows 7 heeft veel drivers aan boord, maar het kan voorkomen dat bepaalde functies van bijvoorbeeld een printer niet meer werken.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Beperkte functionaliteit in Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.