Helpdesk: Mail op meerdere pc’s

Door: Edmond Varwijk | 29 december 2010 10:43

How To

Vraag van een lezer: Op mijn pc gebruik in MS Outlook 2003 en Windows XP Media Center Edition. Op mijn laptop gebruik ik MS Outlook 2007 en Windows 7 Home premium. Op beide computers staat aangevinkt dat berichten op de server moeten blijven staan (voor tien dagen). Desondanks krijg ik alleen mail op mijn laptop als mijn pc niet aanstaat of de mail daar nog niet is binnengekomen. Welke oplossing is hiervoor?

Ons antwoord: Het zou op zich prima moeten lukken zoals u het beschrijft: beide e-mailclients opgeven de mail op de server te laten staan. Ik zou persoonlijk de verwijder-opties op één pc zetten en niet op beide, maar dat zou niet uit moeten maken. Hebt u al eens gekeken of de mail ook echt op de server blijft staan, bijvoorbeeld door in te loggen op een webmail-interface van hetzelfde mailaccount? Dat zou ik eerst controleren, laten beide mailprogramma’s inderdaad de mail wel staan?

Ook kunt u op beide computers de instelling eens veranderen, kijken welk effect dat heeft. Wanneer u bijvoorbeeld altijd eerst de laptop gebruikt en later de pc, dan zou u ook de pc zo kunnen instellen dat deze geen kopieën op de server laat staan. Een nog betere optie is van POP3 over te stappen op IMAP. Bij IMAP wordt een nieuw binnengekomen e-mailbericht niet gedownload naar de pc waarop het mailprogramma staat maar blijft het mailbericht op de server staan en verbindt het mailprogramma zich telkens met de server. IMAP is daarmee ideaal voor gebruik in situaties zoals u die kent. IMAP wordt echter niet door elke mail/internetprovider ondersteund, al zijn het er wel steeds meer. U kunt het bij uw provider navragen. Om test te draaien met IMAP kunt u bijvoorbeeld Hotmail of Gmail ook voor IMAP configureren. Dat configureren betreft trouwens alleen instellingen op de pc in het mailprogramma. Daar moet van POP3 naar IMAP worden overgeschakeld.

IMAP is veel handiger als u mail op meerdere pc’s wilt ontvangen.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Mail op meerdere pc’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.