Helpdesk: Niet ondersteunde HP-printer

Door: Edmond Varwijk | 08 december 2010 13:23

Apps & Software

Vraag van een lezer: Blij was ik met uw artikel in nummer 6 over XP-software onder Windows 7 (Ultimate), omdat mijn pc niet geschikt is voor MS Virtual PC. Met name omdat ik een HP Laserjet 3100-printer heb die niet werkt onder Windows 7 en zelfs niet onder Vista, en ik steeds opnieuw op moet starten om naar XP te gaan, te printen en vervolgens weer terug.

Dus VMLite geïnstalleerd en daarna XP Professional van de Microsoft-site. Vervolgens de printersoftware geïnstalleerd. De printer is in XP-mode zichtbaar doch print niet. Daar ik een dualbootsysteem heb met XP Home Edition en W7 Ultimate op een tweede harde schijf, heb ik de printer in de XP Home Edition verwijderd om de printerpoort LPT1 vrij te maken. Ook heb ik alle mogelijk poorten geprobeerd, doch niks helpt. Weet u raad? Zoals ik op internet zie, worstelen velen met het probleem van een niet werkende Laserjet 3100 in Vista en W7.

Ons antwoord: Als ik het correct heb gevonden op de website van HP, is de Laserjet 3100 geen netwerkprinter maar een printer die direct via usb aan de pc is gekoppeld. En daar gaat het mis. VMLite, of welk ander virtualisatieprogramma u ook installeert op de pc, heeft geen directe toegang tot de hardware in de echte pc of die met de echte pc verbonden is. In dit geval hebt u op de computer Windows 7 geïnstalleerd en daarvoor is geen driver voor uw printer beschikbaar. Windows 7 kent dus die printer niet en geen enkel programma dat u onder Windows 7 installeert zal daarmee die printer wel kennen. Ook VMLite niet, want VMLite en het besturingssyteem binnen de virtuele machine communiceren via Windows 7 met die hardware.

Helaas heb ook ik zelf recent enkele negatieve ervaringen opgedaan met printerdrivers en HP. Uiteindelijk heb ik het maar opgelost door een nieuwe printer te kopen waarvoor HP wel een Windows 7-driver beschikbaar stelt. Ik kan u dus ook geen hoop geven dat HP dat alsnog ooit voor de Laserjet 3100 doet.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Niet ondersteunde HP-printer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.