Helpdesk: vreemd toetsenbord

Door: robbin-ooijevaar | 01 december 2010 11:06

How To

Vraag van een lezer: Enige maanden geleden kocht ik een ASUS netbook 1001PX waar ik tevreden mee ben. Ik heb echter last van het feit dat bijna alle tekens, zoals bijvoorbeeld @#%^&*(<>/”; op een andere plek zitten dan de toetsen aangeven. Kunt u mij hierin verder helpen?

Ons antwoord: Bij een toetsenbord hoort een toetsenbordindeling. Deze is ingesteld en wordt door Windows gekoppeld aan een taalinstelling. Windows herkent het bijvoorbeeld automatisch als u een Engelse tekst typt. Het komt voor dat aan de Engelse taal een andere toetsenbord-lay-out is gekoppeld. Hierdoor werkt het toetsenbord soms wel en geeft op een ander moment vreemde tekens. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen in Windows 7. Open Configuratiescherm / Toetsenbord of andere invoermethoden. Open het tabblad Toetsenbord en talen en kies Toetsenborden wijzigen. De instelling die het meest voorkomt is de taal Nederlands en toetsenbordindeling Verenigde Staten of Verenigde Staten Internationaal. Het verschil tussen de indelingen is dat u met Verenigde Staten Internationaal een é krijgt door ’ en e na elkaar te typen. Zorg ervoor dat Nederlands - Verenigde Staten (of Nederlands - Verenigde Staten Internationaal) in de lijst Geïnstalleerde services staat. Gebruik hiervoor de knop Toevoegen. Selecteer deze als standaard in het dropdown-menu Standaardinvoertaal. Bevestig met Toepassen en verwijder vervolgens alle overige landen en toetsenbordindelingen uit de lijst Geïnstalleerde services.

Lees het artikel Allerlei toetsenbordproblemen oplossen voor het oplossen van een veel uitgebreidere lijst van toetsenbordproblemen.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: vreemd toetsenbord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.