Hercules HD Twist

Door: Evi Maquoi | 13 juni 2012 13:34

Overige elektronica

Een webcam hoeft helemaal niet saai te zijn. Dat bewijst Hercules met zijn Twist HD. Deze compacte webcam met een resolutie van 720p HD heeft een buigzame voet waarmee u hem - volgens de makers - op elke schermrand kunt zetten.

De webcam is compact en oogt erg fraai. De flexibele voet van de HD Twist bestaat uit een dun metalen frame dat bekleed is met een zachte kunststof. U kunt de voet in alle richtingen buigen om de camera aan ieder scherm te bevestigen. Ook kunt u hem zo buigen dat u de camera kunt neerzetten. Een test bij verschillende computerschermen leert ons echter dat het, zeker bij dikkere schermen, niet altijd eenvoudig is om de camera mooi recht op het scherm te positioneren.

De beeldkwaliteit van de camera is behoorlijk goed, net zoals de audiokwaliteit. Let wel, laat u niet verleiden door de zogenoemde '5 megapixel fotomodus' want deze is softwarematig opgeschaald. Er worden twee programma's bij de webcam meegeleverd. Met Xtra Controller EX kunt u onder andere tot 3x digitaal zoomen, de belichting aanpassen, achtergrondverlichting compenseren en gezichten vervormen. Via Webcam Station Evolution SE kunt u onder andere de resolutie instellen, doelmappen opgeven voor snapshots of filmpjes en de burstmodus of zelfontspanner aanpassen. We vragen ons wel af waarom de toepassingen niet samengevoegd worden in één applicatie.

Conclusie

De HD Twist is een fraaie webcam die u aan de hand van de bijgeleverde software kunt instellen zoals u het wenst. De gekleurde, flexibele voet zal wellicht erg in trek zijn bij jonge computergebruikers. Voor net geen dertig euro kunt u geen topprestaties verwachten, maar de resultaten zijn behoorlijk goed. Het grootste minpunt is het nauwkeurig positioneren van de webcam, maar dat hoeft u gelukkig maar één keer te doen.

Hercules HD Twist

Prijs € 29,99

Garantie 2 jaar

Info www.hercules.com/nl/

Resolutie HD 1280x720p bij 30 fps - fotomodus 5 megapixel (softwarematig geïnterpoleerd)

Zoom 3x digitaal

Afmetingen 2,4 x 3,6 cm

Aansluiting Usb2.0-kabel 180 cm

OS Windows XP/Vista/7

Oordeel 6/10

Pluspunten

Fraai design

Compact

Prijs

Minpunten

Past niet goed op elk scherm

Twee software­toepassingen beter samenvoegen in één app

Fotomodus '5 megapixel' softwarematig opgeschaald

0 Reactie(s) op: Hercules HD Twist

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.