Het beste van 2013: 5 audiosystemen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 30 december 2013 00:12

Overige elektronica

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

We kregen ook in 2013 weer flink wat audio-setjes voorgeschoteld op de redactie van Computer!Totaal. Deze vijf setjes sprongen er wat ons betreft bovenuit.

Teufel Concept G 850 THX

Teufel's nieuwe Concept G 850 THX is een imposante 5.1 surround set voor je pc, die volgens de Duitse fabrikant een ultieme multimedia-ervaring zou moeten neerzetten. Op de redactie installeerden we dan ook snel de meegeleverde Tomb Raider-game, en dompelden we ons samen met Lara Croft onder in een 'massieve' geluidservaring.

Het uitpakken en installeren van de Concept G 850 THX is in zo'n twintig minuten gepiept. Daarbij moet je wel eigenhandig de speakersnoeren op maat knippen en verbinden. Dat betekent dus dat je 'ouderwets' de plastic tipjes van het koperdraad mag knippen. Een vervelende klus, maar dit zorgt er wel voor dat je de snoeren precies op maat krijgt.

Had Teufel met de Concept D 500 al een uitstekend 2.1 speaker-setje in handen, met de G 850 THX voegt de Duitse fabrikant daar een volledige surround-set aan toe. Sterker nog, wij denken dat het een lastige opgave wordt om een betere geluidsset te vinden voor bij de pc. Het prijskaartje (zo'n 600 euro) liegt er dan misschien niet om, maar toen we het krachtige geluid, de loepzuivere tonen en de diepe bas door onze pc-kamer hoorden knallen, zagen we dit toch al snel niet meer als minpunt. Ondanks het stevige prijskaartje een regelrechte aanrader dus. Het feit dat de konen en langwerpige knoppen wat vatbaar zijn voor beschadiging moet je voor lief nemen.

Lees de volledige review van de Teufel Concept G 850 THX.

Eenmaal uitgepakt heb je een imposante verzameling speakers staan.

Prijs € 600,-

Speaker vermogen 60W

Subwoofer vermogen 160W

Frequentiebereik 135 - 22000 Hz

Voordelen

Krachtig en puur geluid

Ultieme game-ervaring

Mooi afgewerkt

Nadelen

Knoppen fragile

Geen afstandsbediening

SCORE: 9/10