Het beste van 2013: 5 mediaspelers

© PXimport

Het beste van 2013: 5 mediaspelers

Geplaatst: 22 december 2013 - 15:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:32

Redactie Computer!Totaal

Hoewel steeds meer smart tv's de functie van mediaspeler kunnen overnemen, zijn er toch nog enkele mediaspelers die zeker de moeite waard zijn. De redactie zet vijf in 2013 besproken mediaspelers voor je op een rij.

Mede8er MED600X3D

Mede8er introduceerde onlangs een compacte 3D-mediastreamer zonder interne harde schijf. De MED600X3D is klein van stuk, zodat je het apparaatje gemakkelijk op meerdere plekken gebruikt. Via het netwerk of een externe harde schijf speel je filmbestanden simpel af op je televisie.

De MED600X3D is een betrouwbare speler die al je video- en audio-formaten afspeelt. Dankzij het handzame formaat neem je deze mediastreamer gemakkelijk overal mee naartoe. Zoek je een speler met ruime toegang tot web-apps, dan zijn er betere alternatieven denkbaar. Het menu biedt slechts toegang tot enkele internetdiensten. Fijn om te weten is dat Mede8er regelmatig firmware-updates uitbrengt om de MED600X3D te optimaliseren.

Lees de volledige review van de Mede8er MED600X3D.

 

© PXimport

Zowel de speler als de afstandsbediening zijn fraai vormgegeven.

Mede8er MED600X3D

Prijs € 139,95

Pluspunten

+ Speelt alles af

+ Aanpasbaar menu

+ Snel resolutie instellen

Minpunten

- Speler wordt warm

- Geen filminformatie downloaden

- Weinig web-apps

SCORE 8/10

Fantec 3DAluPlay

Na de eerder besproken 3DFHDL, heeft Fantec opnieuw een mediaspeler uitgebracht die 3D-beelden weergeeft. De 3DAluPlay biedt ruimte aan een harde schijf en heeft een slimme autoplay-functie aan boord. Onder leiding van de Realtek 1186-processor speelt het kastje alle bekende mediabestanden af op je televisie.

De 3DAluPlay is een mediaspeler die zijn werk uitstekend uitvoert. Het menu navigeert lekker en mediabestanden starten binnen mum van tijd op. Verwacht geen overdaad aan extra functies op deze mediaspeler. Filminformatie is bijvoorbeeld niet beschikbaar en daarnaast biedt het menu slechts toegang tot enkele webdiensten. Een minpunt is dat het Duitse technologiebedrijf de mediaspeler niet compleet met hdmi-kabel en Nederlandse handleiding aflevert.

Lees de volledige review van de Fantec 3DAluPlay.

 

© PXimport

Fantec 3DAluPlay

Prijs € 189,-

Mediaprocessor Realtek RTD1186

Geteste firmware-versie Ver03_10

Videoformaten

Avi, vob, mkv, mov, mp4, m4v, mpg, ts, wmv, dat, ifo, rm, mts, rmvb, iso, m2ts, asf, flv

Videocodecs

Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, xvid, divx, h.264, mvc, wmv9,

Audioformaten

Mp3, mp2, ogg, wma, wav, flac, pcm/lpcm, ac3, ms-adpcm, cook, ra, Dolby Digital (plus), Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA

Afbeeldingsformaten

Jpg, bmp, tif, png, gif

Ondertitels

Srt, smi, ssa, ass, sub, idx/sub

In- en uitgangen

HDMI 1.4, composiet, component, S/PDIF (optisch en coaxiaal), 2x usb2.0-host, 1x usb3.0-slave, ethernet 10/100/1000

Pluspunten

+ Prima bestandscompatibiliteit

+ Autoplay-functie

+ Simpele schijfmontage

Minpunten

- Onduidelijke update-knop

- Hoorbare ventilator

- Niet alles vertaald

- Geen HDMI-kabel

SCORE 7/10

Google Chromecast

Google heeft niet al te best gepresteerd in de woonkamer. Google TV was een leuke manier om internet aan de vertrouwde tv-ervaring toe te voegen, maar het was niet populair. Veel content-aanbieders hebben het apparaat zelfs al afgeschreven. Google's volgende poging is kleiner van stuk, en aanzienlijk beter.

De Chromecast doet momenteel niets wat een Apple TV niet kan, maar zijn YouTube-implementatie is beter en de ondersteuning voor gekochte (of gehuurde) content van Google Play is handig als je al in dat ecosysteem geïnvesteerd hebt. De cross-platform ondersteuning is nuttig voor huishoudens met apparaten van verschillende fabrikanten, en met zijn lage prijs is het bijna een impulsaankoop. De Chromecast maakt het bekijken van online video's zo simpel als een druk op de knop, alleen zou het fijn zijn als die knop zich in wat meer apps zou bevinden.

Lees de volledige review van de Google Chromecast.

 

© PXimport

SCORE: 8/10

Eminent EM7385 hdMEDIA 3D

In navolging van andere merken komt nu ook Eminent met een 3D-mediaspeler op de proppen. De EM7385 onderscheidt zich van de anderen met verschillende leuke webdiensten en handige aansluitingen. Bovendien vergeet deze mediaspeler niet waar een mediaspeler hoofdzakelijk voor bedoeld is.

Als je vaak films downloadt, zal deze mediaspeler aanvoelen als jouw beste vriend. Het maakt niet uit waar en in welk bestandsformaat de video's staan opgeslagen, de EM7385 speelt ze gegarandeerd af. De grote hoeveelheid usb-poorten en de brede beschikbaarheid van 'third-party' webdiensten zijn leuke extra's. Op het moment van schrijven bekijk je onder meer RTL XL en Uitzending Gemist op je televisie. Wanneer je een mediaspeler zoekt met veel afspeelmogelijkheden, dan zal de EM7385 je niet teleurstellen.

Lees de volledige review van de Eminent EM7385 hdMEDIA 3D.

 

© PXimport

De EM7385 heeft alle moderne aansluitingen.

Eminent EM7385 hdMEDIA 3D

Prijs: € 189,50

Mediaprocessor: Realtek RTD1186

Geteste firmware-versie: 2.6.2.4

Videoformaten: Mkv, m2ts, ts, iso, avi, mov, vob, flv

Videocodecs: Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, x.264, vc-1

Audioformaten: Mp2, mp3, ogg, aac, flac, ape, ac3, pcm, lpcm, adpcm, ra, DTS, DTS HD MA, Dolby Digital, Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten: Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels: Srt, smi, sub, vob, pgs

In- en uitgangen: HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 3x usb2.0-host, 1x usb3.0-host, 1x usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC/MMC), SATA host, ethernet 10/100/1000, 300N-netwerkadapter

Pluspunten

+ Blu-ray-rips in 3D afspelen

+ Vier usb-poorten

+ SATA host-poort

+ Veel webdiensten beschikbaar

Minpunten

- Afstandsbediening niet geschikt voor Android

- Geen scherm

- Geen filmgegevens downloaden

SCORE: 8/10

Dune HD TV-303D

Dune HD brengt doorgaans prima mediaspelers op de markt en ook de TV-303D is daar weer een mooi voorbeeld van. Onder leiding van de Sigma Designs-processor tovert dit elegante apparaatje haarscherpe (3D-)films op een HDTV.

De Taiwanese fabrikant heeft de TV-303D gegoten in een matzwarte behuizing met bovenop behoorlijk wat koelgaten. Die zijn nodig ook, want deze mediaspeler heeft geen ventilator. Aan de voorzijde zijn er alleen een blauw led-lampje en infraroodontvanger zichtbaar. De behuizing is behoorlijk compact. Toch is er aan de zijkant ruimte om een 2,5inch-schijf te monteren. Via twee usb-poorten en een SD-kaartlezer sluit je ook andere opslagdragers aan.

Deze Dune HD heeft een vrij hoge adviesprijs, maar daar krijg je wel een uitstekende mediaspeler voor terug. Het enige minpunt is dat het menu geen filminformatie weergeeft. Als je deze beperking geen hoofdzaak vindt, zal je veel plezier beleven aan dit veelzijdige apparaat. De TV-303D is ook verkrijgbaar onder de naam Zappiti Player Mini voor een adviesprijs van 219 euro. Het enige verschil is dat op dit apparaat de Zappiti-software verantwoordelijk is voor de interface.

Lees de volledige review van de Dune HD TV-303D.

 

© PXimport

De behuizing is behoorlijk compact.

Dune HD TV-303D

Prijs € 199,95

Mediaprocessor Sigma Designs SMP8672/8673

Geteste firmware-versie 130114_1511_b3

Videoformaten Mkv, mpeg, m2ts, vob, avi, mov, mp4, qt, asf, wmv, iso

Videocodecs Mpeg-2, mpeg-4, xvid, h.264, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, mpa, m4a, wma, flac, ape, ogg, wav, aac, ac3, pcm/lpcm, Dolby Digital, DTS

Ondertitels Srt, sub, text, ssa/ass, sub/idx, pgs, ts

In- en uitgangen HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch), 2x usb2.0-host, usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC), ethernet 10/100/1000, wifi 802.11b/g/n

Pluspunten

+ 3D-films afspelen

+ Compacte behuizing

+ 2,5inch-schijf monteren

Minpunten

- Duur

- Geen filminformatie

SCORE: 8/10

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten