Het lint in Office 2010

Door: dennis-gandasoebrata | 16 maart 2010 10:18

How To

Bent u al bekend met Office 2007, dan zal het opvallen dat het welbekende lint (nog beter bekend als ribbon) ook in Office 2010 aanwezig is. In de 2010-editie van Office is het lint verder uitgewerkt en beschikbaar in alle programma’s waarin het in de vorige versie nog niet beschikbaar was (zoals Outlook).

Niet tevreden met de standaardindeling van het lint? U kunt het lint aanpassen en bepalen uit welke onderdelen het is opgebouwd. Deze tip werkt in alle Office 2010-onderdelen. Klik met de rechtermuisknop op het lint en kies voor Customize the Ribbon. Links vindt u de beschikbare opties. De rechterzijde van het venster bevat een overzicht van alle tabbladen en de huidige opties. Wilt u een optie toevoegen, dan selecteert u deze en klikt u op de knop Add. U kunt bestaande opties uit het lint halen door deze in het rechtervenster te selecteren en te klikken op Remove. Rechtsonder in het venster vindt u knoppen waarmee u een nieuwe tab en nieuwe groepen binnen een bestaande tab kunt maken. U kunt er ook tabtitels aanpassen. Tevreden met de nieuwe indeling? Sla de wijzigingen op met een klik op OK.

Pas de inhoud van het lint aan uw voorkeuren aan.

Engelse interface

Dit artikel is gemaakt met de Engelse bètaversie van Office 2010 (omdat de Nederlandse versie nog niet beschikbaar is). Alle benaming in de interface zijn dus in het Engels. Mocht u later dit jaar de Nederlandse versie installeren, dan heten alle functies weer anders. Maar tegen die tijd passen we deze artikelen aan.

0 Reactie(s) op: Het lint in Office 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.