HitmanPro 3.7: Hulptroepen voor jouw antivirusprogramma

Door: Maikel Dijkhuizen | 21 juni 2013 15:00

Overige elektronica

HitmanPro is een oude bekende tool waarmee je virussen, spyware en andere rotzooi van de computer verwijdert. Om bedreigingen te herkennen, doet de software een beroep op databases van verschillende antivirusprogramma’s. Het voordeel is dat je daarmee de pakkans vergroot. Fabrikant SurfRight claimt dan ook dat HitmanPro een waardevolle aanvulling is op je huidige virusscanner.

Ook als je een goede virusscanner gebruikt, bestaat er altijd een kans dat nieuwe bedreigingen zich onverhoopt op je computer nestelen. Geen enkel beveiligingsprogramma is tenslotte helemaal waterdicht. Wens je extra controle, dan kan je HitmanPro eens uitproberen. Dit compacte programma analyseert bestanden die niet op de witte lijst staan en koppelt hieraan een risicoscore op basis van verdacht gedrag. Ieder risicobestand wordt naar een online server geüpload. Met behulp van een online database stelt HitmanPro vervolgens vast of de geselecteerde bestanden daadwerkelijk een gevaar vormen, waarna de software ze verwijdert van je pc.

Opmerkelijk is dat het scanproces zeer weinig tijd in beslag neemt. Na enkele minuten verschijnt het resultaat al op het scherm. Op twee testmachines ontdekte het programma overigens geen bedreigingen die Norton Internet Security waren ontglipt.

Het scanproces duurt in HitmanPro veel korter dan bij de meeste antivirussoftware.

Kickstart

In versie 3.7 introduceert HitmanPro de nieuwe Kickstart-functie. Hiermee start je Windows op met behulp van een usb-stick. Als een gijzelingsvirus de controle over je computer heeft overgenomen, biedt de Kickstart-functie redding. HitmanPro is namelijk in staat om op gegijzelde pc’s een scan te starten en de verantwoordelijke malware te wissen. Op die manier kan de software bijvoorbeeld het bekende politievirus onschadelijk maken. Zorg ervoor dat je een usb-stick met de Kickstart-functie alvast hebt klaarliggen, voordat je ooit te maken krijgt met een gegijzelde pc.

Creëer een usb-stick met de Kickstart-functie om gegijzelde pc’s te benaderen.

Conclusie

HitmanPro is een nuttig hulpje om naast je reguliere virusscanner te gebruiken. Hiermee controleer je simpel of jouw beveiligingssoftware alle malware herkent. Prettig is dat het programma gratis bedreigingen opspoort. Voor het scanproces hoef je namelijk niet te betalen. Als je schadelijke bestanden wil verwijderen, gebruik je hiervoor een proeflicentie van dertig dagen. Na deze periode dien je een jaarabonnement van 19,95 euro of 29,95 euro te nemen.

HitmanPro 3.7

Prijs € 19,95 (1 pc, 1 jaar), € 29,95 (3 pc’s, 1 jaar)

Taal Nederlands

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

[list type="bullets"]Vereist geen installatie

Vlot scannen

Kickstart-functie[/list]

Minpunt

[list type="bullets"]Geen vervanging voor virusscanner[/list]

SCORE 9/10

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kan je het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: HitmanPro 3.7: Hulptroepen voor jouw antivirusprogramma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 april 2015 23:56 Anoniem
    soms zegt hij dat hij riskware heeft gevonden. dag later ziet hij m al niet meer
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.