Hoe stel ik de muissnelheid in?

Door: matthijs-van-den-broek | 01 november 2013 10:30

How To

Standaard staat de muissnelheid van je laptop of desktop afgesteld op wat voor de gemiddelde gebruiker fijn is. Als je met grote of kleine beeldschermen werkt, kan het sneller of langzamer maken van de muissnelheid je computerervaring verbeteren.

De snelheid van de aanwijzer aanpassen

De snelheid van de aanwijzersnelheid van de muis aanpasssen gaat in Windows 7 gemakkelijk via het Configuratiescherm. Klik op Configuratiescherm in de rechterkolom van het menu Start, en neem de kortste weg door in de zoekbalk "Configuratiescherm" te zoeken op "Muis". Klik op "muis" en je komt direct in de eigenschappen voor muis terecht. Onderstaand menu wordt je voorgeschoteld; je kunt hier gelijk alle instellingen aanpassen. In deze how to beperken we ons tot het scrollwieltje en de muissnelheid.

Pas de snelheid van de muis aan door het balkje van langzaam naar snel te schuiven. Je merkt dat de muissnelheid direct verandert op het moment dat je de balk beweegt, dat is handig want dan kun je zelf direct zien of je de nieuwe instelling prettig vindt. Druk op Toepassen en dan wordt de nieuwe instelling opgeslagen.

De snelheid van het scrollwiel aanpassen

Voor het scrollwiel werkt het net even anders: vanuit het instellingen menu voor de muis zie je niet direct het effect van het aantal regels dat je instelt. Je krijgt daar pas gevoel mee als je bijvoorbeeld een webpagina of een Word document opent en er even doorheen scrollt met je scrollwieltje. Je kunt dan kijken of je de standaardinstelling wilt wijzigen, of besluiten dat je het eigenlijk wel best vindt zo...

2 Reactie(s) op: Hoe stel ik de muissnelheid in?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 november 2013 19:07 Anoniem
  Je kan natuurlijk ook een muis kopen waarop je je dpi kan instellen.
  Middels een knopje op de muis.
  Ik gebruik een Logitech G400.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 juli 2015 17:38 Anoniem
  hoe kan ik mijn muis van mijn laptop instellen
  van de parketbel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.