Hoe print ik mijn Instagram foto’s?

© PXimport

Hoe print ik mijn Instagram foto’s?

Geplaatst: 23 januari 2013 - 04:56

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Redactie ID.nl

Ja. Het is ook af en toe leuk om foto’s te blijven afdrukken, gewoon voor de heb. Voor je het weet belanden leuke kiekjes in de verloren map “Nog uitzoeken 2012” op een backup externe harddisk. Een leuke, maar niet goedkope oplossing hebben ze bij Printagreat.

Het probleem bij de gemiddelde online fotoboer als je je Instagram foto’s wilt afdrukken, is dat er automatisch bijgesneden wordt in standaard formaat. Je kunt ook bij de HEMA terecht voor fotoboekjes van 10x10, maar dat is wel minder fancy dan Printagreat; een Nederlands bedrijf van een paar studenten die zich verveelden.

1 Aan de slag met Printagreat

Wie de site bezoekt als bestaande Instagram gebruiker, zal zich welkom voelen: het uiterlijk van de website van Printagreat heeft nogal wat overeenkomsten qua sfeer met die van Instagram. De site is verder heel toegankelijk in elkaar gezet. In een paar handige stappen heb je in 5 minuten een setje losse foto's besteld met 10 of 20 Instagram foto’s, die je kunt selecteren door gemakkelijk je account te koppelen aan Printagreat. Op de site lees je:

“Het gemakkelijk en snel laten printen van jouw favoriete instagram foto’s. Daar staan we voor. Great prints, geen verzendkosten & snelle levering. Maak van jouw mooiste instagram foto’s tastbare herinneringen. Snap. Print. Great.”

Als ik zo mijn eigen verzameling bekijk, dan zijn het vooral familie foto's die ik maak met Instagram. Dus wordt het setje losse foto's misschien wel een leuk cadeautje, voor het één of het andere familielid.

 

© PXimport

Koppel eerst je Instagram account door Printagreat toegang te geven. Als je je eigen verzameling gaat samenstellen, kun je kiezen uit de bestaande fotostream van je Instagram-account. Je kunt kiezen voor een setje met 10 foto’s of eentje met 20 foto’s. Het samenstellen van de foto’s om af te drukken is een peulenschil en werkt bijzonder intuïtief.

 

© PXimport

In de derde stap moet je nog even je adres invullen, en kiezen hoe je wilt betalen. Printagreat biedt de mogelijkheid om met iDeal, Mistercash, Direct-Ebanking/Sofort banking en Paypal te betalen. Betalen met creditcard is een optie binnen de Paypal module.

 

© PXimport

En dan ben je klaar. Je betaalt geen verzendkosten, de foto's worden afgedrukt op mat glanzend fotopapier en de mensen achter Printagreat benadrukken dat je je bestelling binnen een of twee dagen tegemoet kunt zien.

 

© PXimport

Conclusie

De site ziet er goed uit, het is kinderspel om je foto's te selecteren, je selectie te wisselen en ook met de afhandeling van je bestelling is het dik in orde. De prijs is denk ik wat aan de hoge kant: als je ziet wat je bij de HEMA krijgt voor hetzelfde geld dan zou je Printagreat geen heel lange toekomst voorspellen. Alleen: de gebruiksvriendelijkheid van het samenstellen op de HEMA-website is zo beroerd, dat het maar zo eens zou kunnen zijn dat Printagreat het hierop helemaal gaat redden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten