Hoge resolutie muziekformaat Neil Young moet mp3 vervangen

Door: Elmar Rekers | 04 april 2012 13:47

Apps & Software

Muzikant Neil Young werkt achter de schermen aan een vervangend bestandsformaat voor mp3. Dat blijkt onder meer uit merknamen die Youngs platenlabel heeft laten vastleggen voor dit 'high resolution' audiobestand.

Neil Young heeft zich in het verleden regelmatig negatief uitgelaten over de slechte geluidskwaliteit van het mp3-bestand. Dat de 66-jarige muzikant aan een vervangend formaat werkt is dan ook niet geheel onverwachts. De aanvraag voor verschillende merknamen is afkomstig uit 2011, maar werd pas deze week ontdekt door muziekblad Rolling Stone.

Ivanhoe

Uit de aanvraag wordt duidelijk dat Young de rechten heeft gekregen op de namen Ivanhoe, 21st Century Record Player, Earth Storage, Storage Shed, Thanks for Listening en SQS (Studio Quality Sound). Het bestandsformaat dat hiermee gepaard gaat zou een aanzienlijk hogere audiokwaliteit kunnen dragen dan mp3.

Om de hoge resolutie-muziekdrager aan de man te brengen zou Young ook een digitale muziek- en videowinkel willen opzetten. Uit een persbericht over zijn memoires werd onlangs duidelijk dat deze dienst vermoedelijk door het leven zal gaan onder de naam Pono. "Hier zal de hoogst mogelijke digitale resolutie worden aangeboden", aldus het persbericht.

Steve Jobs

Er wordt al lange tijd gesproken over een geschikt bestandsformaat dat mp3 kan vervangen. Vooral binnen de muziekindustrie zijn veel mensen ontevreden over de manier waarop mp3 slechts een deel van de originele studio-opname weet weer te geven. Young claimt vorig jaar met Steve Jobs te hebben gesproken over de ontwikkeling van een nieuwe muziekspeler die ongeveer dertig 'studiowaardige' albums zou kunnen opslaan.

0 Reactie(s) op: Hoge resolutie muziekformaat Neil Young moet mp3 vervangen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.