HomePod als standaardspeaker instellen voor Apple TV

Door: Wesley Akkerman | 20 juni 2021 15:46

How To

Als eigenaar van een Apple HomePod en een recente versie van de Apple TV-mediaspeler, is het nu mogelijk beide producten aan elkaar te koppelen voor betere audio voor uit je televisie. Hoe je dat precies doet, lees je in dit artikel.

Er is nu een bijzondere situatie. Want Apple produceert geen HomePods meer, maar het bedrijf levert nog wel nieuwe functies voor de slimme Siri-speaker. Sinds kort ondersteunt HomePod Dolby Atmos-content. Wanneer je één speaker of één paar dan koppelt aan de Apple TV 4K, dan kun je dus in de huiskamer genieten van veel betere audiokwaliteit dan hiervoor. Helaas is het zo dat de HomePod Mini van Apple geen ondersteuning aanbiedt voor Atmos. De optie om de speakers te koppelen bestaat al sinds de herfst van 2020. Echter, waarschijnlijk zijn er nu meer mensen met een geschikte Apple TV-mediaspeler met ondersteuning voor deze functie. Reden genoeg dus om te kijken naar hoe je de koppeling precies tot stand brengt.

HomePod aan Apple TV koppelen

Omdat de tweede generatie Apple TV 4K-mediaspeler ondersteuning aanbiedt voor HDMI ARC via HDMI 2.1, is het mogelijk alle audio van de tv naar de speaker te sturen – het gaat dus om meer dan alleen de audio die je vanuit de Apple TV 4K doorstuurt. Uiteraard moet je televisie ook ondersteuning hebben voor HDMI ARC, want anders gaat het niet werken. Laten we bij de basis beginnen. We nemen de stappen hieronder met je door.

Ga naar de applicatie voor instellingen op je Apple TV 4K. Mocht je nog een rood puntje hebben staan bij de opties voor Homekit en Airplay, dan is het zaak dat je eerst daarop klikt en de stappen op het beeld opvolgt. Ga nu naar de instellingen voor audio en video en klik daar op de standaard audio-outputoptie. Je krijgt nu een lijstje met beschikbare HomePod-speakers te zien. Mocht je de speaker niet zien staan, ga dan naar de Woningapplicatie op je iPhone en selecteer de Siri-speaker. Ga nu naar de instellingen en zorg ervoor dat de speaker en mediaspeler in dezelfde kamer staan. (Dit is ook de plek waar je twee HomePods aan elkaar koppelt als stereopaar, overigens.)

Dan moeten we nu nog even de geluidsinstellingen nalopen. Normaliter staat de optie voor televisiespeakers aan, maar je wil de tweede optie in beeld hebben: je woonkamer. Als je de meest recente versie van het tvOS hebt, dan staat onder die optie de bètafunctie waar we naar op zoek zijn: Audio Return Channel (ARC). Selecteer die optie en druk in het volgende scherm op OK. Het scherm wordt nu even zwart, maar dat is normaal. Als het beeld terugkeert, dan speelt de Apple TV 4K voortaan alle audio van de tv af via de gekoppelde HomePod-speaker(s).

0 Reactie(s) op: HomePod als standaardspeaker instellen voor Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.