Honor Magic Earbuds – Chinese AirPods Pro

Door: Joris Peterse | 20 mei 2020 13:10

Honor Magic Earbuds
Review

Honor, een tweede merk van Huawei, heeft met de Honor Magic Earbuds een betaalbaar AirPods Pro-alternatief op de markt gebracht. Voor honderd euro heb je deze draadloze in ears met noise cancelling al in huis. Maar zijn deze oordoppen ook echt de investering waard, of blijft het bij een goedkope Chinese knock-off?

Honor Magic Earbuds

Prijs € 99,-
Kleur wit, blauw
Verbinding Bluetooth 5.0
Accu 37 mAh (oortje), 410 mAh (oplaaddoosje)
Gewicht 5,5 gram (oortje), 51 gram (oplaaddoosje)
Features ANC, microfoon, aanraakbediening
Aansluiting Usb-c
Website www.hihonor.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Prijs
  • Gebruiksgemak
  • Geluidskwaliteit
  • Minpunten
  • Ontwerp
  • Accuduur

Honor, dochtermerk van Huawei, is weinig subtiel geweest bij het ontwerpen van de Magic Earbuds. Het ontwerp is bijna een één-op-één kopie van Apple’s AirPods Pro. Overigens komen dezelfde draadloze oordopjes onder de merknaam van Huawei uit, als de Freebuds 3i.

Dat Huawei/Honor over de schutting kijkt bij Apple is niet heel verwonderlijk. Apple heeft van de AirPods een enorm succes gemaakt op een manier zoals alleen Apple dat kan. Ondanks dat het in-oor-tandenborstelopzetstukjesontwerp tijdens de presentatie van de AirPods de nodige wenkbrauwen deed fronsen (en hier in huize Peterse nog altijd als ‘oorcroqs’ worden aangeduid), is de werking innovatief en is het oplaaddoosje nog altijd een enorm slimme uitvinding. Zo wist Apple het voor elkaar te krijgen om de AirPods (en de Pro-uitvoering met noise cancelling) aan de massa te verkopen, waardoor vrijwel iedereen inmiddels gewend is aan het ontwerp. Met als onvermijdelijk gevolg dat het ontwerp intussen ook massaal door andere fabrikanten gekopieerd wordt. Zodoende dat ook ik er aan moet geloven en met imitatie-AirPods Pro over straat ga om de Honor Magic Earbuds te testen.

De Honor Magic Earbuds is natuurlijk een stuk betaalbaarder dan het origineel. Voor honderd euro heb je de headset in huis. Niet alleen beschikt deze bluetooth headset over een oplaaddoosje, tevens is er active noise cancelling (ANC) aan boord.

Honor Magic Earbuds
Honor Magic Earbuds
Honor Magic Earbuds

Geluidskwaliteit

En ik geef toe, wellicht ben ik deze review iets te cynisch van start gegaan. Want zou ik deze Honor oortjes aanbevelen? Absoluut! De headset is behoorlijk no-nonsense. Wanneer je het doosje opent, wordt automatisch een bluetooth-verbinding gemaakt. Net als de Airpods Pro beschikken de oordopjes over rubberen dopjes, zodat je oor goed afsluit. Bovendien krijg je deze dopjes in meerdere maten, zodat de headset geschikt is voor alle oren. Hoewel het draagcomfort voor iedereen natuurlijk anders is, zat de Earbuds voor mij perfect. Niet alleen sluiten de rubber dopjes goed af, ook blijven ze stevig in m’n oor zitten: zelfs bij het hardlopen. Dat is prettig, zelf heb ik meestal bij het sporten dat de headset toch langzaam een beetje los komt.

Zoals ik al aangaf is de headset no-nonsense. Bediening, zoals pauzeren en het in- en uitschakelen van noise cancelling, gebeurt door op de Magic Earbuds te tikken. Er is geen app beschikbaar om de headset te configureren of bedienen. Ook ontbreekt hierdoor een equalizer. Om eerlijk te zijn mis ik deze allerminst. De geluidskwaliteit is namelijk (voor bluetooth-begrippen) hoogwaardig, ongeacht ik de headset gebruikte voor verschillende muziekgenres of podcasts. Het geluid is helder, gedetailleerd en krachtig genoeg voor opzwepende muziek; wat wel zo prettig is bij het sporten.

Zou ik deze Honor oortjes aanbevelen? Absoluut!

Active Noise Cancelling

De noise cancelling die op de Honor Magic Earbuds aanwezig is, kan niet tippen aan die van de AirPods Pro. Maar overbodig is het zeker niet en het is prettig dat het geen drukkend gevoel in je oren oplevert. Veel geluid wordt weggefilterd en het is zeker een voordeel dat de rubber dopjes de gehoorkanalen al goed afsluiten, maar hardere geluiden weten alsnog door te komen. Hierdoor kun je je niet volledig afsluiten bij het gebruik van de oortjes. In praktijk zette ik daardoor noise cancelling meestal uit, wat je doet door je vinger een paar tellen op het oortje te houden.

Een uitgeschakelde noise cancelling is natuurlijk ook beter voor de accuduur. Wanneer de ruisonderdrukking uit staat gaan de opgeladen oortjes maximaal drie uur mee. Met de noise cancelling is dat minder. Denk aan ongeveer een uur of twee. Dat valt wel wat tegen.

Het opberg- en oplaaddoosje van de Magic Earbuds heeft een accucapaciteit van 410 mAh. Dat is genoeg om de oortjes (37 mAh per oortje) iets meer dan vijf keer op te kunnen laden.

Toch ga je je afvragen wat de concessies zijn van een 100 euro-headset ten opzichte van de AirPods Pro van 279 euro

Concessies

Tot dusver ben ik erg te spreken over het draagcomfort, gebruiksgemak en de geluidskwaliteit van de Magic Earbuds. Toch ga je je afvragen wat de concessies zijn die je maakt met een headset van 100 euro ten opzichte van de AirPods Pro van 279 euro. Natuurlijk is de noise cancelling niet van dezelfde kwaliteit. Maar ook zijn er andere kleine puntjes om rekening mee te houden. Wanneer je één oortje uitdoet stopt de muziek ook in het andere oortje. Luisteren met één oortje in is gelukkig wel gewoon mogelijk, je moet dan de muziek opnieuw starten. Ook is het niet mogelijk het oplaaddoosje draadloos op te laden, zoals dit met AirPods of Galaxy Buds wel mogelijk is.

Honor Magic Earbuds
Het oplaaddoosje van de Honor Magic Earbuds kunnen de dopjes zo'n vijf keer volledig opladen.

Conclusie: Honor Magic Earbuds kopen?

Laat je niet misleiden door het afgekeken ontwerp van deze Honor Magic Earbuds (of de gelijkwaardige Huawei Freebuds 3i). Je bent geneigd om te denken dat het een goedkope imitatie is, terwijl het eigenlijk een erg interessant betaalbaar alternatief is voor AirPods, Galaxy Buds en de vele andere oortjes op de markt. Vooral de geluidskwaliteit, gebruiksgemak en draagcomfort springen er uit. De noise cancelling springt er niet uit, maar is zeker prettig om erbij te hebben. De concessies die je hierbij moet maken, zoals de wat mindere accuduur vallen prima mee te leven.

0 Reactie(s) op: Honor Magic Earbuds – Chinese AirPods Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.