Hotmail krijgt deze week Exchange Activesync

Door: tonie-van-ringelestijn | 30 augustus 2010 11:11

Apps & Software

Microsofts Hotmail beschikt vanaf deze maandag over Exchange Activesync voor synchronisatie van e-mail, agenda en contactpersonen.

Vanaf deze week voert Microsoft in Hotmail de ondersteuning van Exchange Activesync uit, meldt Cnet. Met behulp van Exchange Activesync kunnen onder meer smartphones automatisch e-mail- en agendaberichten en contactpersonen synchroniseren. Het is ook mogelijk berichten te pushen.

'IMAP overbodig'

Microsoft beloofde eerder dit jaar al dat Hotmail ondersteuning voor Activesync zou krijgen. "Hiermee is toevoegen van IMAP-support overbodig", zei Microsoft-manager Dharmesh Mehta in mei tijdens een persbijeenkomst over de nieuwe versie van Hotmail op het Microsoft-kantoor bij Schiphol. Over pop3-ondersteuning beschikte Hotmail al langer.

Tal van telefoons ondersteunen Exchange ActiveSync, waaronder iPhone, Android, Symbian en Windows Mobile. Bij Symbian is wel een extra applicatie noodzakelijk.

Live Mesh

Intussen blijkt dat Microsoft ook een naamswijziging doorvoert rond zijn synchronisatiedienst. Windows Live Sync wordt hernoemd tot Live Mesh en krijgt een cloudopslag van 2 GB. Maar Live Mesh ondersteunt vooralsnog geen telefoons. De wijziging gaat waarschijnlijk in met de komst van de beta van Windows Live Essentials 2011.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Hotmail krijgt deze week Exchange Activesync

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.